23:40:07 31.03.2025
Stiri

REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin

Știri 24.12.2018 08:04 Vizualizări3478
REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin sursa: gustos.ro

Aceasta este friptura noastră preferată, mai ales că o pregătesc cu o zi înainte... a doua zi merge direct la cuptor.

Ingrediente:

2 kg de picior de porc cu os

ulei de măsline

1 căpățână de usturoi

1-2 cepe

vin alb

1 lămâie mare

2 portocale mari

sare groasă

piper măcinat si boabe

paprika sau șofran indian

3-4 foi de dafin

rozmarin tocat

cimbru

Mod de preparare:

1. Mai întâi carnea se crestează , eu am cerut la măcelărie să mi-o aranjeze, am ales carne cu os pentru că e mai suculentă.

2. Separat într-un bol se amestecă usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare, piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.

3. Unge bine carnea cu această pastă, stoarce sucul de lămâie peste, taie ceapa si portocalele în bucăți groase si adaugă-le la carne si acoperă cu vin. Acoperă cu folie alimentară si dă la frigider.

4. A doua zi se dă la cuptor totul înainte acoperă cu folie de aluminiu. Cu 10 minute înainte de final se ia folia să se rumenească frumos.

5. Se taie carnea felii si se aranjează în forma pentru servit, decorată cu felii de portocală si rozmarin proaspăt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftă bună!

Sursa: gustos.ro

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte