Rețetă de la Tamara Șchiopu // Tartine din somon afumat la rece


Somonul este o raritate datorită prețului său, dar și a stocurilorreduse de pește în lume.
Această rețetă vă va ajuta să serviți mai multă lume cu o cantitate mică de pește deja feliat subțire, datorită celorlalte ingrediente, fără să compromiteți plăcerea.
·Pregătiți o sălățică de varză și morcov crud, cu un pic de maioneză și alta din cartofi fierți reci tăiați cubulețe, cu puținulei și ceapă verde.
·Feliați câteva roșii, un castravete și 2-3 cepe roșii, cât mai subțire.
·Pregătiți sau comandați și niște cartofi pai (fri).
·Tăiați o lămâie-două în patru.
·Feliați și o pâine de secară sau de grâu integral.
·Culegeți din grădină niște frunze de salată verde.
·Asamblați platoul, cu feliile de pâine la fund, apoi cele de ceapă și somon.
·Aranjați salatele în jurul feliilor de pâine, roșiile și castraveții feliați și presărați totul cu un pic de piper negru, pentru aromă.
Serviți tartinele cu cartofi pai, creste de lămâie și o băutură rece.











































































