REȚETĂ // Cum faci cea mai bună salată orientală de post


Iată cum să faci cea mai bună salată orientală de post!
Ingrediente:
1,4 kilograme de cartofi (de preferat din cei roşii, rezistenţi la fierbere)
2 cepe potrivit de mari (preferabil roşii)
150 grame măsline
250 grame castraveţi muraţi
6-8 linguri de ulei, preferabil de măsline sau de floarea soarelui presat la rece
1 lămâie (sau 4 linguri oţet alb)
mărar, pătrunjel (opţional)
sare
piper
Preparare:
Spălaţi bine cartofii de pământ. Lăsați-i cu tot cu coajă. Puneţi cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea lor) din momentul în care fierb.
Verificaţi cu o scobitoare sau furculiţă. Dacă pătrunde uşor, până în mijloc, cartofii sunt fierţi. Transferaţi cartofii fierbinţi în apă cât mai rece pentru a uşura desprinderea cojilor. Decojiţi şi tăiaţi cartofii în rondele groase sau cuburi potrivite.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori subţiri. Tăiaţi castraveţii în felii groase de 5-7 milimetri. Amestecaţi cu grijă cartofii cu ceapa, castraveţii, măslinele.
Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie (sau oţet) şi ulei. Presăraţi cu verdeaţă.
Sursa: cevabun.ro















































































