REȚETĂ // Cartofi umpluţi cu bacon si cașcaval


Aceasta este una dintre rețetele mele preferate. Se pot face si cu urdă, telemea sau ciuperci.
Ingrediente:
● 6 cartofi mari
● 100 g cubuleţe bacon
● o ceapă
● 200 ml smântână
● 12 felii caşcaval sau brânză topită
● o legătură ceapă verde
Mod de preparare:
1. Cartofii se spală foarte bine şi se lasă în coajă. Se învelesc în folie de aluminiu fiecare şi se pun 40 de minute la cuptor.
2. În acest timp, ceapa curățată și tocată mărunt şi cubulețele de bacon se călesc fără a adăuga ulei. Se scurge eventuala grăsime lăsată de bacon, se pune smântâna şi se adaugă șase felii de cașcaval sau brânză.
3. Cartofii răcoriţi se golesc de miez, care se amestecă cu compoziţia de smântână și se pune apoi în fiecare cartof, se aşază deasupra cele șase felii de caşcaval rămase şi se lasă 10 minute la cuptor. Se servesc cu ceapă verde tocată.
Sursa: libertateapentrufemei.ro













































































