REȚETĂ // Budincă din orez cu mango caramelizat, lime şi cocos
Parfumul de mango caramelizat, aromele de lime şi vanilie, orezul fraged şi îngheţata de vanilie sunt atuurile acestui desert absolut delicios.
Ingrediente:
100 g orez
600 ml lapte
400 ml lapte cocos
2 linguri zahăr
2 linguri zahăr cocos
1 păstaie de vanilie
1 vârf de sare
1 lime
fulgi de migdale
2 mango (coapte, dar nu moi)
20 g unt
4 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
îngheţată de vanilie
Preparare:
Înainte de a te apuca de prepararea reţetei, clăteşte bine orezul. Într-o oală, adaugă orezul, cele două feluri de lapte, zahărul, vanilia din păstaie şi sarea. Lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
Atunci când compoziția începe să se îngroaşă, amestecă mai des, până când orezul se frăgezeşte, în jur de 30 de minute. Răceşte apoi la temperatura camerei.
Curăţă mango, apoi taie felii. Pune untul şi zahărul într-o tigaie şi lasă la foc mic până începe să se topească. Apoi dă flacăra mai mare pentru ca siropul să se îngroaşă şi să prindă culoarea caramelului.
Trece feliile de mango prin zahăr vanilat, apoi adaugă în sosul de caramel şi mai lasă pe foc 5 minute, întorcând feliile pentru a nu se arde.
Adaugă budinca de orez în boluri sau pe un platou, aranjează feliile de mango pe deasupra, feliile de lime, toarnă caramelul rămas şi presară fulgii de migdale.
Alături, pune şi nişte îngheţată de vanilie.
Delicios! Poftă bună!
Sursa: gustarte.ro
Elveția se declară gata să găzduiască o întrevedere Trump-Putin. Ce se va întâmpla cu mandatul de arestare pe numele liderului rus
Studiu îngrijorător: Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit cauza înmulţirii inexplicabile a cazurilor de cancer
Ziua Culturii Naționale: ICR „Mihai Eminescu” și Ambasada României în R. Moldova organizează concertul cu genericul „Enescu. Rapsodii și poeme”, la 70 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor român