Reprezentanții Platformei „Pentru Moldova”, indignați că formațiunile care optează pentru declanșarea alegerilor parlamentare ANTICIPATE au ignorat invitația pentru elaborarea unei foi de parcurs. „Parlamentul nu se dizolvă cu lozinci în stradă”
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” susține că a așteptat astăzi la discuții în Parlament partidele și grupurile parlamentare, care ieri, în cadrul protestului din Piața Marii Adunări Naționale, au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate, însă nimeni nu a venit pentru a identifica soluțiile juridice, dar și elabora o foaie de parcurs privind dizolvarea Legislativului și organizarea scrutinului.
Potrivit Platformei „Pentru Moldova”, reprezentanții partidelor respective declară în fața presei că vor dizolvarea Parlamentului R. Moldova, dar de fapt ar urmări alte interese. „Am lansat invitația către toate fracțiunile și grupurile parlamentare în privința inițierii unui dialog, la care au răspuns însă doar deputații socialiști. „Pentru Moldova” califică drept iresponsabil comportamentul celorlalte fracțiuni. Suntem nevoiți să constatăm că, din păcate, unii dintre colegii noștri deputați așa și nu au învățat să poarte răspundere pentru declarațiile și promisiunile pe care le fac în fața cetățenilor”, a declarat astăzi deputata Eleonora Graur, în cadrul unui briefing de presă.
În opinia sa, opoziției îi convine această situație în care „face declarații și proteste și nu-și asumă nicio responsabilitate”. „Ne-am convins că toate aceste declarații, inclusiv mitingul de protest de ieri din centrul Chișinăului sunt doar praf în ochii cetățenilor, iar așa-numitei opoziții de dreapta îi convine de minune situația creată - să protesteze, să facă declarații și să nu poarte răspundere pentru nimic”, a precizat Eleonora Graur
Ea a precizat că „Pentru Moldova” a invitat toate grupurile politice din Parlament la o discuție constructivă pentru a identifica soluții juridice care să permită dizolvarea legală a Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. „Am fi avut multe subiecte de discutat, inclusiv administrarea statului în perioada campaniei electorale, agenda legislativă prioritară și multe, multe chestiuni care, dacă nu vor fi puse la punct, riscă să arunce țara într-o criză economică, socială și pandemică profundă”, a declarat Eleonora Graur.
Și deputatul Denis Ulanov a menționat că pentru dizolvarea Parlamentului sunt necesare soluții juridice.
„Parlamentul nu poate fi dizolvat cu lozinci în stradă”, a menționat acesta, făcând referire la acțiunile de protest din ultimele zile. „Vreți alegeri anticipate sau scandal interminabil în jurul acestui subiect? Vreți dizolvarea Parlamentului sau o nouă criză politică? Dacă într-adevăr intenționați să dizolvați Parlamentul și să declanșați anticipate, haideți să discutăm, să analizăm cum să le facem cu pierderi cât mai mici pentru țară și cetățeni”, a punctat Ulanov.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”