Ministerul Educației îi RĂSPUNDE Ambasadorului Rusiei la Chișinău
Ministerul Educației (ME) reacționează la acuzațiile aduse de către Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, și susține că „reformele și proiectele promovate de ME vizează sporirea calității și respectarea dreptului fundamental la educație prin asigurarea accesului la servicii educaționale de calitate a tuturor copiilor, indiferent de originea lor etnică și fără niciun fel de discriminare”.
Potrivit ME, în prezent, în R. Moldova activează 263 de instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba rusă, iar acestea își vor continua activitatea, la fel ca și până acum, pentru că prevederile Codului Educației nu schimbă nimic în acest sens.
„Prin adoptarea acestui document, statul garantează formarea şi dezvoltarea competenţei de comunicare eficientă în limba română, în limbile minorităţilor naţionale, după caz, şi cel puţin în două limbi de circulaţie internaţională în toate școlile. Mai mult, statul se angajează să asigure condiții de formare și dezvoltare a competențelor de comunicare în limbile engleză, franceză și rusă în toate instituțiile publice de învățământ general. De asemenea, elevii vor putea studia și alte limbi moderne, dacă școala dispune de condiții în acest sens”, precizează ME.
Amintim că Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, a acuzat Ministerul Educației că ar fi implementat măsurile de optimizare pentru a închide școlile cu predare în limba rusă și a spus că în noul Cod al Educației nu există prevederi potrivit cărora elevii ruși să își poată face studiile în limba rusă.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani