17:10:36 22.11.2024
Stiri

Remedii NATURISTE pentru A TRATA răceala

Știri 07.12.2013 10:53 Vizualizări2308 Autor: Tatiana Scutaru
Remedii NATURISTE pentru A TRATA răceala Sursa: culinar.ro


În sezonul rece, toți avem parte de mici răceli sau chiar de o gripă supărătoare. Unii dintre noi apelează la medicamente, alții la remedii naturiste. Iată mai jos 10 pași simpli pe care să-i urmezi, pentru a preveni și trata o raceală de sezon.

1. Nu lua antiobiotice sau medicamente fără prescripția medicului. Acestea pot duce la slăbirea sistemului imunitar!

2. Dormi cel puțin opt ore pe noapte, iar dacă răceala este mai puternică, stai în pat câteva zile (2-3). Evită efortul fizic, curentul și umezeala, bea lichide (ceaiuri și sucuri de fructe) și nu te îmbrăca foarte gros.

3. Ia regulat vitamania C pentru a preveni răceala, însă dacă este prea târziu, doze mai mari din această vitamina vor atenua simptomele și vor scurta durata bolii.

4. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, ia câte o jumătate de cățel de usturoi dimineața, la prânz și seara. Acesta conține peste douăzeci de substanțe antivirale și antibacteriene și este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. Ca tratament pentru răceala, zdrobește patru-cinci căței de usturoi, amestecă-i cu 10 lingurițe de miere de albine și ia din acest preparat câte o linguriță din jumătate în jumătate de oră.

5. Siropul de ceapă se recomandă când ești răcit și tușești, având proprietăți antivirale si de combatere a germenilor microbieni. La fel, poți folosi ghimbirul: 10 gr de ghimbir tocat mărunt se lasă la fiert în 250 ml de apă. După ce ghimbirul a fiert, iar apa s-a mai evaporat din vas, adaugă o jumătate de linguriță de zahăr. Acest decoct trebuie băut cât este fierbinte.

6. În cazul în care răceala debutează cu temperatură, frisoane, îți curge nasul, ai dureri de gât, se recomandă o baie fierbinte, pentru a opri boala în faza incipientă. Apa trebuie să aiba 37 grade Celsius și durata băii este de 35-40 de minute. După baie, sterge-te cu un prosop încălzit și stai în pat la căldura, minim o oră. Aceste băi au un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistența microbilor.

7. Lămâia este esențială în tratarea unei răceli obișnuite. Zeama de lămâie, bogată în vitamina C, crește rezistența organismului, diminuează toxicitatea și reduce durata bolii. Diluează zeama unei lămâi într-un pahar cu apă călduță. Adaugă o linguriță de miere și bea acest amestec o dată sau de două ori pe zi.

8. În perioada de răceală acută, atunci când este prezentă și febra, renunță la mâncarea solidă și bea multe sucuri de fructe și legume. Este preferabil să eviți carnea, peștele, ouăle, brânza și alimentele bogate în amidon.

9. Supa de pui asezonată cu verdețuri este cea mai indicată într-o răceală! Este benefică pentru gât și căile respiratorii, reduce procesele inflamatorii, calmează tusea, strănutul și reduce secrețiile nazale.

10. Dacă nu vrei să iei medicamente, tratează raceala cu suc de fructe. Alege portocale, lămai și grapefruit proaspete, stoarce-le acasă în blender și la sucul obținut adaugă două lingurițe de miere, coajă rasă de la fructe și apă. Se lasă la măcerat o oră sau două, după care se bea. Pentru a avea efect contra răcelii, se beau 3-4 pahare, într-un interval de 12 ore.

După culinar.ro.

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md