Remedii naturale pentru COMBATEREA stresului
În zilele noastre, stresul a devenit una dintre cele mai întâlnite afecţiuni, care are efecte negative asupra sănătăţii şi ne influenţează randamentul în ceea ce priveşte îndeplinirea activităţilor zilnice.
Cauzele stresului sunt multiple, la fel şi formele de manifestare, însă există remedii naturale care te pot ajuta să lupţi împotriva sa.
Stresul ne afectează sănătatea, viaţa personală şi activităţile zilnice, inclusiv pe cele de la locul de muncă. Cele mai des întâlnite simptome ale stresului sunt durerile de cap, tensiunea, oboseala excesivă, insomniile, greaţa, stările de leşin şi transpiraţia excesivă.
De asemenea, asociate stresului pot apărea constipaţiile şi diareea, răcelile frecvente şi scăderile bruşte în greutate.
Cel mai la îndemână remediu pentru combaterea stresului sunt o serie de plante pe care oricine le poate utiliza.
1. Teiul - din florile de tei se prepară un ceai care este recomandat să fie consumat înainte de culcare. Ceaiul de tei induce somnul, de aceea nu trebuie consumat în timpul zilei.
2. Menta - este recomandată, de asemenea, sub formă de ceai, tot înainte de culcare, cu menţiunea că băutura obţinută trebuie să fie foarte concentrată.
3. Florile de hamei - sunt recunoscute pentru efectul calmant. Se utilizează sub formă de infuzie. Un pumn de flori se pun în 200 ml de apă fiartă. Se lasă zece minute, după care se strecoară. Băutura obţinută se consumă înainte de mesele principale.
4. Valeriana - una dintre plantele cu cele mai puternice efecte calmante, te poate ajuta să treci peste perioadele stresante din viaţă. De obicei, aceasta se consumă şi în cazul stărilor depresive, sub formă de pulbere. Este recomandat să iei câte o linguriţă de pulbere în fiecare dimineaţă şi seara înainte de culcare. Se poate amesteca cu iaurt. Tinctura de valeriană este, de asemenea, benefică pentru îmbunătăţirea calităţii somnului.
5. Levănţica - pe lângă mirosul frumos, această plantă are şi efecte terapeutice. Se consumă sub formă de tinctură în combinaţie cu miere, din cauza faptului că are un gust foarte amar. Câteva picături de tinctură de levănţică puse în cadă atunci când facem baie ne pot ajuta, de asemenea, prin mirosul degajat.
Sursa: gandul.info
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md