REMEDII chinezești // Trei plante care îți REDAU starea de bine
Dacă ești în căutarea unor remedii naturale împotriva oboselii, ai putea începe cu plantele folosite în medicina chineză tradițională, care au și alte beneficii pentru organism.
Ginsengul
Ginsengul este o plantă perenă originară din China, dar cultivată și în alte părți ale lumii (Peninsula Coreeană, Vietnam, Statele Unite, Canada, Rusia), cunoscută pentru rădăcina sa, care este asemănătoare ca formă cu corpul uman.
Rădăcina de ginseng este folosită de secole în medicina chineză, pentru calitățile sale revigorante. Ginsengul înlătură oboseala, lucru demonstrat de unele studii, și îmbunătățește memoria, astfel că ceaiul de ginseng poate fi un bun înlocuitor pentru cafea sau alte băuturi energizante. În China, Coreea și Vietnam, rădăcina de ginseng este folosită mult și în bucătărie, ca ingredient pentru supele de pui.
Ginkgo biloba
Ginkgo biloba este o specie de arbore cu o origine foarte veche, ultimul reprezentant al unui grup de arbori care au existat în urmă cu 200 de milioane de ani, motiv pentru care se spune adesea că este o fosilă vie. Este originar din China, dar este cultivat și în Japonia și Coreea, în scop ornamental și medicinal.
Ginkgo biloba este un arbore înalt, cu coroana bogată, ale cărui frunze și fructe au numeroase beneficii pentru sănătate. Extractul de Ginkgo biloba are proprietăți antioxidante, îmbunătățește circulația, ajută memoria, combate depresia și ameliorează unele afecțiuni oculare. Se poate utiliza sub formă de ginkgo biloba capsule, ceaiuri și tincturi.
Angelica chinezească
Numită și „ginseng feminin”, angelica chinezească (Angelica sinensis), este o plantă care provine din China, dar crește și în Japonia și Coreea, în zonele de munte. Rădăcina sa este folosită în medicina tradițională chineză pentru a trata dismenoreea, menstruațiile neregulate, anemia și oboseala, dar are și contraindicații – nu este recomandată femeilor însărcinate și nu trebuie asociată cu suplimentele pe bază de ghimbir, usturoi sau ginkgo biloba.
Rădăcina de angelică poate fi folosită și la gătit, de pildă pentru a prepara o supă de pui dulce-acrișoară, în stil asiatic, sau o supă chinezească de legume și ciuperci. Totul este să fie consumată cu moderație. Planta intră, de asemenea, în rețeta unor băuturi ca lichiorul, ginul și bitterul.
Sursa: psychologies.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md