REMEDII // Ceaiuri care îţi fac pielea frumoasă pe timp de iarnă
Un bun antioxidant pentru zilele de iarnă este ceaiul verde, acesta poate fi folosit sub formă de comprese aplicate pe ochii obosiţi. Ceaiul verde le redă luminozitatea, activează circulaţia în zonă şi reduce pungile şi umflăturile.
La fel de bun este și ceaiul de sunătoare, care repară pielea crăpată a mâinilor şi calmează arsurile solare. E un bun dezinfectant, descongestionant, emolient, regenerant. Se aplică local sub formă de cataplasmă. Se îmbibă o compresă în infuzie şi se lasă să acţioneze cât mai mult timp posibil pe zona afectată.
Ceaiul de coada-şoricelului se foloseşte în tratamentul şi întreţinerea tenurilor alergice şi iritate, însă are acţiune benefică şi asupra pielii îmbătrânite, lipsite de supleţe şi elasticitate.
Efecte uimitoare are și ceaiul de muşeţel, care se foloseşte sub formă de comprese pentru ochii obosiţi, e perfect pentru a clăti faţa, în cazul tenurilor iritate, deshidratate sau se poate combina în diverse măşti naturale, scrie Click.ro.
Ceaiul de gălbenele se foloseşte pentru tenul uscat şi palid, activează circulaţia şi revigorează pielea. Florile de gălbenele conţin un ulei cu proprietăţi cicatrizante şi calmante. Se poate pulveriza pe pielea feţei sau folosi comprese pe locurile mai afectate.
Ceaiul de urzică e recomandat pentru tenurile grase şi reface ţesuturile degradate. Seara, înainte de culcare, pune-ţi pe faţă câteva comprese pe tenul curat şi lasă-le 10-15 minute. Astfel, vei combate excesul de sebum. Planta conţine vitaminele A, C şi B2, care vitaminizează tenul. În acelaşi timp, infuzia se foloseşte la clătirea părului, având efect antimătreaţă.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți