Reglementări noi: Cum va fi realizată vânzarea biletelor pentru transportul rutier de persoane până la lansarea Sistemului informațional „e-Bilet”
Ultimele modificări la Codul Transport Rutier prevăd că biletele pentru transportul rutier de persoane vor fi comercializate prin intermediul Sistemului informațional „e-Bilet” sau al altor sisteme proprii de vânzare, interconectate cu acesta.
Totuși, sistemul respectiv nu a fost lansat încă oficial, iar Agenția Națională Transport Auto (ANTA) precizează că, până atunci, vânzarea biletelor va fi realizată la casele de bilete ale autogărilor, de către operatorii de transport rutier, prin intermediul terminalelor speciale sau agențiilor de vânzare a biletelor.
În cazurile în care aceste opțiuni nu sunt disponibile, biletele vor putea fi achiziționate direct de la conducătorul auto sau de la taxator, cu eliberarea bonului fiscal.
Astfel, încetând cu ziua de vineri, 6 septembrie, bonul fiscal emis de echipamentele de casă și de control, pentru transportul rutier de persoane în trafic raional și interraional, va trebui să conțină denumirea rutei cu indicarea traseului specific al cursei, denumirea stațiilor de plecare și de sosire, data și timpul pornirii cursei, pentru a stabili ora exactă a plecării, numărul locului rezervat în vehicul, dar și costul călătoriei sau al bagajului.
Totodată, bonul fiscal va conține codul cotei TVA, data și timpul vânzării biletului, indicând momentul emiterii bonului, numărul de înmatriculare a vehiculului, denumirea și codul unic de identificare al operatorului (IDNO).
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S., exemplu de responsabilitate socială în R. Moldova. Asociația a primit o diplomă de EXCELENȚĂ în cadrul Galei Hospices of Hope Moldova
Nicolae Enciu // Revoluția din Decembrie 1989, moment decisiv în istoria contemporană a României: 1989 - prăbușirea imperiului lui Stalin în Europa Centrală și de Est
A convins mai multe persoane să ia credite de la BEM, dar banii au ajuns pe contul personal: 11 ani de pușcărie și 4,7 milioane de lei întoarse BEM-ului