Regizorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, detalii din culisele participării lui Celine Dion la eveniment: „Celine mi-a spus...”
Thomas Jolly, regizorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a povestit la BFMTV despre culisele participării lui Celine Dion la evenimentul din 26 iulie.
„Celine mi-a spus: Să clarificăm un lucru - indiferent de vânt, zăpadă sau ploaie, eu voi cânta acolo sus”, a spus Thomas Jolly, la emisiunea Ligne rouge de la BFMTV, despre Celine Dion şi emoţionanta sa prestaţie de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.
Un „moment al adevărului”, aşa cum îl descrie regizorul, explicând că a ales-o pe Celine Dion pentru că „ea cântă adevărat”, notează și News.ro.
Deşi cântăreaţa a fost entuziasmată de la început de acest concept, a existat problema spinoasă a sănătăţii sale. Ea suferă de sindromul persoanei rigide, o tulburare neurologică foarte rară care provoacă spasme musculare. „Ştim că îi place ideea, că este foarte mulţumită de concept şi că îi place totul la el. Dar există întotdeauna starea ei de sănătate. Vom vedea dacă poate să o facă sau nu... până în ziua Z. Pe 25 iulie, era ora 2 dimineaţa. Era noaptea dinaintea ceremoniei. Şi Celine Dion a ajuns la Trocadero. Totul era pregătit. Este ultimul lucru pe care trebuie să îl repetăm. Era ora 2 dimineaţa şi ea soseşte. Radiantă, fericită să fie acolo”, și-a amintit Thomas Jolly.
Două scenarii au fost prevăzute pentru ceremonia de deschidere, în funcţie de starea de sănătate a artistei canadiene: „o scenă pe Trocadero cu acces rapid în culise” sau „pe Turnul Eiffel”, a explicat regizorul momentului.
El și-a amintit și de emoţia pe care a simţit-o când a auzit-o repetând. „O aud cântând în faţa mea, deşi nu a mai cântat de mai mulţi ani. Mi-am zis că este ceva nemaiauzit. Ea însăşi este foarte emoţionată. Tot personalul are ochii roşii”.
Dar au existat şi alte constrângeri. Harnaşamentul cântăreţei trebuia gestionat. „A trebuit să găsim o modalitate de a ascunde hamul de siguranţă. Nu se punea problema să urci atât de sus şi să nu fii în siguranţă”, a subliniat Jolly.
Știați că cel mai vechi spital din R. Moldova împlinește 207 ani de la fondare? În 1817, funcționa într-o clădire cu 5 saloane și 36 de paturi: Astăzi poate spitaliza aproape 800 de pacienți în același timp
NOU // Prețul pentru o poliță de asigurare RCA pentru vehiculele va fi diferit de la un asigurator la altul: Ce se va întâmpla odată cu liberalizarea parțială a sectorului de asigurări
Aproape 200 de procurori și judecători vor primi compensații de la stat pentru transport și închirierea spațiului locativ, dacă lucrează la o distanță de cel puțin 20 de kilometri de localitatea în care își au domiciliul