Reflecţiile unui deputat pe ultimă sută de metri a campaniei electorale. Cum poate fi oprit Dodon
„Cu cât se apropie ziua alegerilor prezidenţiale, cu atât devine tot mai clar pericolul la care este supusă R. Moldova, cursul de integrare europeană, suveranitatea, independenţa şi chiar integritatea teritorială a ţării. Or, sondajele de opinie îl plasează pe Igor Dodon pe o poziţie destul de ridicată, atât de ridicată încât e cazul să ne pună în gardă la modul serios. Iar concluzia pe care trebuie să o facem este că acest pericol nu trebuie subestimat. Ba mai mult, trebuie de acţionat rapid şi ferm în vederea combaterii lui”, scrie deputatul Iurie Dârda pe blogul său.
Acesta încearcă să explice de ce Dodon crește în sondaje candidatul Rusiei. „A crescut periculos de mult pentru că el şi cei care-l susţin din umbră au avut grijă ca electoratul de stânga să fie cât de cât consolidat. Şi regizorii campaniei celui care face jocul lui Putin au intuit bine strategia pe care trebuie să meargă: trec cu vederea rolul jucat de Dodon şi ai săi în dosarul BEM în perioada cât au fost la putere şi scot în evidenţă că cei cu care luptă Dodon au treabă cu furtul miliardului”, spune deputatul.
Iurie Dîrda spune că Dodon trebuie de oprit, dar pentru asta trebuie de identificat un segment de electorat la fel de mare ca şi cel pro-rus. „Acest segment este electoratul unionist, care e şi cel mai sensibil la pericolul rusesc. Respectivul segment de electorat este de peste 30% cu un potenţial de extindere de până la 50%. Iar cel mai reprezentativ politician pentru respectivul segment, conform unor sondaje credibile, este Mihai Ghimpu. Doar unindu-se unioniştii în juriul lui Mihai Ghimpu, putem contracara pericolul rusesc. Pentru aceasta e nevoie ca unioniştii să conştientizeze acest pericol şi să înţeleagă că orice vot din tabăra unionistă pentru oricare alt candidat e o şansă în plus pentru Moscova”, a mai adăugat Dârda.
Continuarea AICI.
DOC // Proiect al ANRE privind NOUL tarif la gazele naturale, după ce „Moldovagaz” a solicitat majorarea prețului. Cetățenii ar putea să plătească 15,5 lei fără TVA pentru un metru cub de gaze
Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu: „România este partenerul pe care Republica Moldova poate conta în toate circumstanțele”
Scumpirea gazului: Audierile parlamentare privind situația din domeniul energetic vor avea loc pe 3 decembrie