Rectorul ales al USM, întâlniri la Președinția României, dar și la Ministerul Educației de la București. Igor Șarov face bilanțul vizitei în România
Rectorul ales al Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov, a stabilit deja primele parteneriate și a identificat sursele de finanțare necesare mobilității profesorilor și a studenților, deși nu a fost confirmat în funcție de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău.
Fostul ministru al Educației, însoțit de o delegație a USM, a întreprins o vizită la București, unde a avut mai multe întrevederi, inclusiv la Președinția României.
„Am insistat în proiectul de manager pe dezvoltarea unor noi parteneriate și pe identificarea surselor de finanțare necesare mobilității profesorilor și a studenților. De ce am făcut asta? Cred cu tărie, ca cercetător și profesor, că mediul profesional este determinant în dezvoltarea unui tânăr specialist, indiferent de domeniu. Schimbului de opinii și confruntării benefice de idei i se mai adaugă, în cazul unui profesor, și exemplele de bună practică pedagogică și metodică, necesare perfectării propriei experiențe”, a scris Șarov într-o postare pe Facebook.
Potrivit rectorului ales al USM, în urma vizitei la București rezultatele sunt mai mult decât îmbucurătoare:
1. Parteneriat cu Universitatea București, unde am avut parte de întreaga deschidere din partea conducerii acestei prestigioase instituții. Pași concreți în privința mobilității cadrelor didactice, care se vor materializa începând din acest an.
2. Președinția României. Întâlnire cu consilierul prezidențial pentru cultură, culte și minorități naționale, Sergiu Nistor și reprezentanta consilierului prezidențial pentru educație și cercetare, Ligia Deca. Am abordat o serie de teme din domeniul cultural și educațional, cu posibilitatea implementării în colaborare cu USM. Am discutat despre desfășurarea de proiecte în mediul online, dar și fizic, după ieșirea din pandemie. Creșterea rolului USM în proiectul Bookfest Chișinău; realizarea unui Registru comun al specializărilor în domeniului Patrimoniului. Măsuri comune pentru protejarea și promovarea acestuia. Susținerea formăriitinerilor specialiști în domenii ce țin de valorificarea Patrimoniului, stimularea studenților cu rezultate excelente.
3. Ministerul Educației: m-am văzut cu ministrul Câmpeanu și întreaga echipă de conducere și am discutat cu președintele Consiliului Național al Rectorilor, Daniel David. Rezultatul e simplu: deschidere totală.
Oamenii pe care i-am cunoscut sunt cei care mi-au confirmat - a câta oară? - convingerea ca „omul sfințește locul”. Prestația profesională și morală a colegilor cu care m-am întâlnit mi-au dat încrederea în succesul proiectelor discutate. Dorința sinceră de a acționa în beneficiul comun al instituțiilor noastre este mai mult decât un angajament. Ne-am întâlnit ca reprezentați ai unor importante instituții, ne-am despărțit prieteni. Așa că, la treaba! Nu mi-am dezamăgit niciodată prietenii”, a mai scris Șarov.
VIDEO // Noi imagini în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cum „striga” la Kozak
VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”
DOC // Platon ar cere DESPĂGUBIRI de 250 de MILIOANE de dolari de la R. Moldova, prin intermediul juriștilor săi