REACȚIE // „Bucuria” anunță că va ataca în judecată decizia Consiliului Concurenței, prin care întreprinderea a fost amendată cu 1,8 milioane de lei: „MU” și „PARKUR”, mărci înregistrate pe teritoriul R. Moldova în 2021
Întreprinderea „Bucuria” SA anunță că va ataca în judecată decizia Consiliului Concurenței de a o amenda cu 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente.
„Bucuria” arată într-un comunicat de presă că ambalajele invocate nu ar coincide decât la „petele caracteristice pielii pigmentate a vacilor”, iar folosirea acestora nu ar fi ilegală în R. Moldova, fiindcă mărcile respective sunt înregistrate doar pe teritoriul Federației Ruse de către companiile nemulțumite. În R. Moldova, mărcile ar aparține „Bucuriei”.
„Consiliul Concurenței a constatat încălcarea prevederilor art. 19 alin. ( 1) lit. b) din Legea concurentei de către întreprinderea „Bucuria” SA, manifestate prin copierea ilegala a ambalajului produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR” ce aparține întreprinderii „Невский Кондитер” О.О.О. și „КРИСТИНА” A.O., ambele companii din Federația Rusă. Menționăm că ambalajul ambelor produse atât după formă, cât şi culorile imprimate pe etichetă nu sunt identice, cu excepția petelor caracteristice pielii pigmentate a vacilor care sunt niște elemente figurative. De fapt, interjecția „MU” redă strigătul specific al vitelor cornute și în mentalul colectiv declanșează mecanismul de asociere cu acestea. Dacă e să verificăm prezența pe ambalaj atât a cuvântului „MU”, cât și a petelor caracteristice vacilor, vom depista prezența acestora pe ambalajul bomboanei „Кто сказал МУ?” (produs de ABK, Ucraina), bomboanei „Му и Ну” (producător Сладонеж, Rusia), bomboanei „MUUUU!” (producător Mieszko, Polonia) etc. Deci, nu poate fi vorba de copierea ilegală a unui ambalaj, când acesta nu este înregistrat ca proprietate intelectuală și, practic, petele caracteristice vacilor și denumirea „MU” sunt folosite de diverși producători de produse de cofetărie”, explică întreprinderea.
CITIȚI și A copiat ambalajul de la anumite dulciuri de la o companie concurentă: Întreprinderea „Bucuria”, amendată cu 1,8 milioane de lei
Mai mult, „Bucuria” susține că întreprinderea folosește „legal” mărcile „MU” și „PARKUR”, pe care le-a înregistrat oficial în R. Moldova la începutul anului 2021.
„Ulterior, titularul mărcilor respective a transmis toate drepturile asupra mărcilor SA „Bucuria”. Atragem atenția că „Невский Кондитер” О.О.О. și „КРИСТИНА” A.O. au înregistrate mărcile respective doar pe teritoriul Federației Ruse, pe teritoriul Republicii Moldova mărcile sus-numite nu au acoperire”, punctează compania.
Amintim că ancheta Consiliului Concurenței a demarat în anul 2022, în baza plângerii depuse de întreprinderile străine care fabrică produsele de cofetărie similare și de către importatorul oficial al acestora în Republica Moldova.
Situație dramatică în Transnistria, după ce „Gazprom” a sistat livrările de gaze, în pofida angajamentelor sale contractuale: Deconectări ale energiei electrice de două ori pe zi a câte patru ore fiecare, inclusiv în ziua de Crăciun pe stil vechi
Un pilot ucrainean de F-16 a reușit o performanță UNICĂ în lume: a doborât șase rachete rusești într-o singură misiune. „Nici măcar americanilor nu le-a venit să creadă"
Armata lui Putin, lovită plin: ,,Diamantele” armatei Rusiei de 350 de milioane de dolari, distruse într-o zi de Ucraina