Reacția Casei de avocatură „Popa și Asociații”, după ce procurorii au arătat legătura acesteia cu o companie a lui Vlad Plahotniuc
Casa de avocatură „Popa și Asociații” cataloghează drept „denigratoare” articolele publicate astăzi de către presa de la Chișinău, după ce procurorii anticorupție au anunțat că au aplicat sechestru pe mai multe conturi bancare și companii ale lui Vlad Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.
Una dintre companiile al căror capital social a fost pus sub sechestru este și SRL „BB-DIALIZĂ” (31 826 322 de lei), care are legătură cu avocatul Igor Popa de la această casă de avocatură.
Ziarul NAȚIONAL a scris că Popa, care l-a apărat în instanță pe fostul premier Vlad Filat, a fost reprezentantul în R. Moldova al firmei „BB-Hämodialyse Handelsgesellschaft mbH”, care a semnat în anul 2015 un contract de parteneriat public-privat cu Guvernul în domeniul serviciilor de dializă. Ulterior, în 2017, proprietarul companiei a devenit o firmă din Cipru - „BB-Hamodialyse Limited”.
Până la anunțul de astăzi al procurorilor nu se cunoștea numele beneficiarului final al acestei afaceri.
Într-un comunicat de presă publicat pe Facebook, Casa de avocatură „Popa și Asociații” comentează acuzațiile potrivit cărora l-ar fi apărat în instanțele de judecată pe Vlad Filat în timp ce făcea afaceri cu Vlad Plahotniuc și arată că avocații de la această instituție „vor plasa mereu interesele clienților mai presus de orice alte interes”.
Avocații de aici pretind că articolele respective ar fi fost scrise la comanda unor politicieni.
Vedeți mai jos întreaga reacție a Casei de avocatură „Popa și Asociații” la acest subiect:
În legătura cu apariția în unele mijloace de informare în masă a unor materiale cu vădit caracter denigrator în adresa noastră, Casa de avocatură „Popa și Asociații” precizează următoarele:
1. Înțelegem interesul unor politicieni de a induce în eroare opinia publică cu referire la activitatea Biroului nostru, folosind în acest sens presa.
2. Nu vedem rost să ne aventurăm în polemici sterile cu acești domni, știind ce scopuri ascunse urmăresc în realitate. Mai ales că obligațiile contractuale pe care le avem cu foștii și actualii clienți, nu ne permit sa deschidem multe paranteze
3. Nicio presiune sau ingerință a unei autorități publice ori de altă natură nu-l poate obliga pe avocat să divulge secretul profesional.
4. Obiectul secretului profesional îl constituie, printre altele, și datele privind persoana care s-a adresat după asistență juridică și alte împrejurări, care rezultă din activitatea profesională a avocatului.
5. Existenţa oricăror presiuni în scopul divulgării secretului profesional constituie atingere gravă a independenţei avocatului.
6. Prin urmare, putem spune cu certitudine că avocații noștri vor plasa mereu interesele clienților mai presus de orice alte interese și vor pune în continuare accent pe corectitudine.
7. În acest sens, venim cu un apel și către toate părțile interesate să nu manipuleze opinia publică și să nu admită defăimări și calomnii fundamentate pe informații eronate.
Ministrul de Externe al Franței delegat pentru Europa, discuții cu studenții USM de la filierele francofone: Proiecte pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din R. Moldova
,,Votul util împotriva PSD și AUR este Ciucă, nu Lasconi": Argumentele lui Adrian Papahagi
FOTO // Trupa „Ghioceii” din Mingir, condusă de Mihail Sîrbu, este aplaudată în R. Moldova și peste hotare. Mulți elevi din satul Mingir devin actori profesioniști