REŢETA // Prăjitură diplomat de post
Tipul reţetei: Desert
Numărul de porţii: 8 porţii
Timpul de preparare: 45 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 h 15 m
Dificultate: Uşor
Ingrediente:
Pentru o tavă de aragaz mare, normală, am folosit la blat: o cană (200 ml) de apă, 1/2 cană de ulei, 2 căni de făină, 1/2 cană de zahăr, 6 linguri pline de miere, o linguriţă de cacao pentru culoare, un pliculeţ mic de praf de copt.
Topping: 0.5 l frişcă bătută şi bucăţele de kiwi, ananas şi mandarină.
Glazură: 50 ml apă, 50 ml suc de ananas, 1 plic de gelatină.
Preparare:
Blatul: se amestecă toate ingredientele până se obţine o compoziţie omogenă şi fluidă. Se pune în tavă tapetată cu hârtie de copt aproximativ 30 de minute la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
Faceţi testul cu scobitoarea să vedeţi când este gata.
După ce se răceşte se scoate hârtia de copt şi blatul se pune înapoi în tavă.
În timp ce se coace aluatul, se bate frişca şi la urmă se amestecă uşor cu bucăţelele de fructe bine scurse.
Pentru un gust acrişor se poate îngloba în frişcă zeamă de la o jumătate de lămâie.
Crema de frişcă şi fructe se aşează peste blat în strat gros şi se nivelează cu o spatulă sau un cuţit lat.
Glazura am făcut-o cu apă amestecată cu suc de ananas de la conservă şi gelatină muiată în lichidul rece apoi dizolvată la bain marie, exact după indicaţiile de pe plic.
După ce s-a dizolvat gelatina am adăugat două linguriţe de zahăr în ea, apoi când era încă lichidă, am acoperit cu glazură toată suprafaţa prăjiturii.
Am dat câteva ore la rece înainte de a servi.
Sursa: petitchef.ro
Trimiterile poștale și mărfurile expediate din Ucraina, verificate mai minuțios în R. Moldova, după bomba depistată la aeroport într-o mașinuță
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați