REŢETĂ // Ciorbă de perişoare cu cartofi
Ingrediente:
• 1/2 ardei galben
• 1/2 ardei roşu
• 2 roşii potrivite decojite
• 1 morcov
• 1 ceapă verde
• 1/2 legătură pătrunjel verde
• 2 cartofi potriviţi
• sare
• piper
• borş pentru acrit
• 4 linguri smântână
Pentru perişoare:
• 400 gr carne tocată amestec (vită cu porc)
• 1 ceapă mică
• 1 ou
• sare
• piper
• 4 crenguţe mărar verde
• 3 crenguţe pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ardeiul roşu şi galben, îl curăţăm de seminţe, îl tăiem cubuleţe. Decojim morcovul şi îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tăiem rondele ceapa verde, pătrunjelul îl tocăm mărunt. Într-o oală punem circa patru litri de apă, o punem pe foc cu legumele pregătite mai sus.
Curăţăm cartofii, îi tăiem cuburi potrivite, roşiile le tocăm. După ce au fiert cam 10 minute legumele, adăugăm cartofii şi roşiile.
Dăm gust cu sare, piper.
Perișoarele:
Ceapa o curăţăm şi o mărunţim bine. Verdeaţa o tocăm. Într-un bol amestecăm carnea tocată, oul, ceapa, verdeaţa, sare şi piper după gust.
Ne udăm mâinile, luăm din compoziţia de carne şi formăm perișoarele în palme. După ce au fiert şi cartofii circa 15 minute, dăm focul la mic, punem perișoarele, apoi dăm focul potrivit.
Le gustăm să vedem când sunt fierte perișoarele, pentru a adăuga borş, după gust.
Lăsăm să dea câteva clocote, punem smântână şi mai lăsăm un minut pe foc. Când este gata, luăm ciorba de pe foc, presăram puţin pătrunjel verde tocat.
Să aveţi poftă!
Sursa: gustos.ro
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”