REŢETĂ // Băutura perfectă pe timp de iarnă - ciocolata caldă


Iubitorii de dulciuri cunosc foarte bine calităţile unei băuturi perfecte. Aroma intensă şi consistența bogată fac din ciocolata caldă cea mai populară licoare dulce a sezonului rece.
Află cum poţi pregăti cea mai bună ciocolată caldă!
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 5 minute
Timp total: 10 minute
Metodă de preparare: fierbere
Dificultatea reţetei: redusă
Ingrediente necesare pentru ciocolată caldă:
- 540 ml de lapte;
- 100 g de ciocolată de calitate;
- o lingură şi jumătate de zahăr;
- o lingură şi jumătate de amidon de porumb;
- 2-3 linguri de alcool (rom, cognac, whiskey - opţional);
- frişcă (decor).
Iată cum poţi să prepari ciocolată caldă
Pune laptele la fiert şi mărunţeşte ciocolata, după care adaug-o împreună cu zahărul şi amidonul în lapte. Ţine compoziţia la foc mic şi amestecă până când ciocolată se îngroaşă. Lasă ciocolată caldă să se răcească puţin, după care toarn-o în căni.
Opţional, poţi să adaugi şi alcool, pentru o aromă şi un gust deosebite.
Decorează cu frişcă şi savurează una dintre cele mai bune şi mai populare reţete de ciocolată caldă.
Sursa: divahair.ro









































































