REŢETĂ // Cartofi franţuzeşti
Deşi francezii sunt cunoscuţi ca fiind mari amatori de cartofi prăjiţi, se pare că ştiu să gătească şi altfel cartofii şi anume sub formă de cartofi franţuzeşti. Cartofii franţuzeşti sunt delicioşi şi uşor de preparat.
Calorii: 560 Kcal
Specific: francez
Timp de preparare: mediu
Status: consacrat
Număr porţii: 6 persoane
Ingrediente:
unt 100 g
Cartof 1 kg
Lapte 100 ml
Ou 8 bucăţi
Smântână 200 g
Caşcaval 200 g
Lapte 100 ml
sare
Preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă cu sare; Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii;
Într-un bol se bat două ouă crude (celelalte 6 ouă se fierb tari), cu laptele, sarea şi smântâna;
Se ia o tavă şi se unge bine cu unt apoi se pun straturi de felii de cartofi, ouăle fierte tari se taie felii şi se aşază şi ele peste cartofi, se presară puţin caşcaval ras şi se toarnă puţin din amestecul din bol;
Se aşază straturi straturi până ce se termină cartofii şi compoziţia.
La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt;
Se dă la cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute.
Se servesc calzi; Se poate adăuga extra-smântână după gust.
Sursa: ele.ro
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”