R. Moldova: Peste 3 000 de beneficiari ai energiei electrice produse de panouri fotovoltaice. Ce capacitate de producere raportează autoritățile
Capacitățile instalate de producere a energiei electrice prin intermediul centralelor electrice fotovoltaice în baza mecanismului de Contorizare netă înregistrează o creștere semnificativă, potrivit datelor oferite Agenției pentru Eficiență Energetică de către furnizorii de energie electrică.
Astfel, capacitățile de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice, cu aplicarea mecanismului de contorizare netă, constituia, la finele lunii aprilie curent, 55,5 MW, iar numărul beneficiarilor depășea cifra de 3 000.
Contorizarea netă permite consumatorilor finali, persoane fizice sau companii, să producă și să consume propria energie electrică prin instalarea panourilor fotovoltaice.
Pe lângă promovarea surselor regenerabile de energie, contorizarea netă înseamnă economii la facturile de energie electrică și mai puțină dependență de fluctuațiile tarifului la energia electrică, întrucât o parte din consum este acoperită de energia generată de propriul sistemul fotovoltaic.
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”