R. Moldova găzduiește reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale: „Ocazie de a prezenta evoluțiile și oportunitățile economice ale statului, alături de potențialul său turistic”
Republica Moldova va găzdui, în perioada 10 - 12 iulie curent, Reuniunea Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.
Evenimentul, organizat la Chișinău de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Ministerul Finanțelor conform principiului rotației, va reuni înalți reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările membre ale Constituenței, precum și înalți reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale.
BNM anunță că reuniunea va avea ca temă centrală „Asigurarea unei creșteri viguroase într-un mediu volatil și incert”, iar discuțiile se vor axa pe subiecte privind „Mobilizarea capitalului privat" și „Oportunități de inovare și creștere determinate de inteligența artificială”.
„Reuniunea își propune să aducă în prim-plan evoluțiile economice globale, provocările regionale, precum și modalitățile de preluare din experiențele și politicile FMI și ale Băncii Mondiale. Pentru Republica Moldova, acest eveniment este de o importanță majoră, oferind ocazia de a prezenta evoluțiile și oportunitățile economice ale statului, alături de potențialul său turistic. De asemenea, forumul reprezintă un exemplu de cooperare internațională, ce contribuie la stabilitatea și progresul sistemului financiar”, se arată într-un comunicat de presă al BNM.
Republica Moldova este parte a Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos începând cu 12 august 2012, alături de Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina. Acest grup de țări este reprezentat în cadrul forurilor decizionale ale FMI și Băncii Mondiale (Consiliile Directorilor Executivi ai FMI și Băncii Mondiale), de câte un director executiv, ales pentru o perioadă de 4 ani.
R. Moldova, asigurată cu energie electrică de România. ,,Energocom" a acoperit deja 100% din necesarul de energie electrică pentru data de 3 ianuarie
Sute de școli și grădinițe din Transnistria au rămas fără căldură: Cât vor mai avea trasnistrenii energie electrică produsă pe bază de cărbune
DEMONSTRAT // Rușii nu ar fi avut nicio problemă tehnică să livreze gaze în Transnistria prin coridorul transbalcanic: R. Moldova a importat gaze din Bulgaria!