R. Moldova, conectată la coridoarele de transport internaționale: Terminal multimodal, construit la stația feroviară Berești din municipiul Ungheni
R. Moldova va fi conectată la coridoarele de transport internaționale printr-un terminal logistic multimodal amplasat la stația feroviară Berești din municipiul Ungheni.
O companie internațională va elabora, în următoarele luni, un studiu de fezabilitate privind construirea infrastructurii necesare acestui terminalul logistic multimodal, care va integra toate tipurile de transportare a mărfurilor - terestră, în containere și mărfuri generale.
În baza acestui studiu, Guvernul va putea identifica investitori internaționali dispuși să dezvolte un hub regional logistic în R. Moldova.
Secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Viorel Garaz, a declarat astăzi, în cadrul ședinței Grupului de lucru interinstituțional pentru implementarea proiectului investițional Complexul logistic Berești, că dezvoltarea acestei infrastructuri va genera multiple oportunități economice pentru R. Moldova, dar și beneficii pentru și țările vecine.
„Deși investiția de dezvoltare a unui astfel de complex logistic va fi considerabilă, ajungând la câteva milioane de dolari, veniturile generate de această infrastructură vor fi însemnate. Este o investiție extrem de atractivă atât pentru investitorii internaționali, cât și pentru potențialii investitori din țară și din regiune”, a menționat Viorel Garaz.
Studiul de fezabilitate demarat în parteneriat cu programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în R. Moldova va include o analiză complexă a situației din regiune privind infrastructura existentă pentru transportul de mărfuri, posibilitatea dezvoltării unei rețele care interconectează diverse terminale din republica noastră și din regiune, estimarea costurilor și opțiunilor investiționale și necesitățile de ajustare a cadrului legal pentru a susține dezvoltarea unui astfel de terminal logistic.
Vești bune de la București pentru R. Moldova: Dublarea numărului de poduri rutiere existente peste Prut, până în 2030
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”