Putin va DISPĂREA într-un an. Scenariul prăbușirii liderului de la Kremlin descris de un fost spion britanic. „Cel mai probabil final pentru Putin va fi o mișcare „violentă” de a-l ucide sau de a-l răsturna”. Cine ar fi posibilii SUCCESORI
Domnia de 20 de ani a lui Vladimir Putin se va încheia într-un an, susține un fost spion MI6, citat de The Sun. Christopher Steele, care a condus biroul MI6 ce se ocupa de Rusia între 2006 și 2009, spune că Occidentul trebuie să „se pregătească pentru sfârșitul erei Putin”.
După două decenii la putere, controlul, cândva incontestabil, al lui Putin asupra Rusiei pare să fie încheiat în urma rebeliunii mercenarilor Wagner și a războiului dezastruos din Ucraina.
După revolta extraordinară a lui Evgheni Prigojin, experții au avertizat că „păianjenii otrăvitori” ai Kremlinului caută sânge.
Prezentând posibile scenarii, Steele spune că tiranul ar putea fi asasinat de rebeli interni sau de un complot din afara Rusiei. Dar el a explicat că cel mai probabil final pentru Putin va fi o mișcare „violentă” de a-l ucide sau de a-l răsturna. Steele dă crezare și „surselor foarte credibile care spun că președintele rus este bolnav de ceva vreme” – sugerând că Putin ar putea muri brusc de boală.
Liderul de la Kremlin ar putea fi înlăturat de o rebeliune armată sau chiar ar putea decide că este timpul să demisioneze la următoarele alegeri din martie 2024, a adăugat Steele.
Dar el a explicat că cel mai probabil final pentru Putin va fi o mișcare „violentă” de a-l ucide sau de a-l răsturna.
Fostul spion a dezvăluit că directorul FSB, Aleksander Bortnikov, ar putea fi unul dintre cei care ar putea prelua puterea de la Putin.
El a mai spus că „steaua în devenire” Aleksei Diumin, guvernatorul regiunii Tula, este un alt potențial succesor, alături de oligarhul Igor Secin și fostul premier rus Viktor Zubkov.
Bortnikov este actualul director al FSB ceea ce-l face unul dintre cei mai puternici oameni din Rusia și membru influent al cercului interior al lui Putin.
La fel ca Putin, el este fost ofițer KGB și l-a întâlnit pentru prima dată pe Putin în timp ce cei doi erau la Leningrad - acum Sankt Petersburg - în anii 1970.
De când a pășit în acest rol important în 2008, se spune că șeful spionilor a transformat FSB-ul în „sabia” regimului Putin.
Serviciul de Securitate Interne este atât creierul, cât și inima guvernului Putin și se comportă ca un „stat în stat”.
La scurt timp după ce Putin a fost numit președinte interimar, Bortnikov a fost numit pentru prima dată șef al Serviciului de Securitate Economică al Rusiei, deținând putere și pârghie uriașe.
De asemenea, este unul dintre puținii oameni din Rusia care au primit gradul de general de armată . În 2006, s-a spus că Bortnikov a fost implicat în operațiunea de asasinare a lui Aleksndr Litvinenko.
Steele a spus însă că Putin ar putea alege să-l susțină pe Dmitri Patrușev, fiul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, sau pe Aleksei Diumin ca următor lider al Rusiei. Și a avertizat că acest lucru ar însemna „o schimbare mică sau deloc în ceea ce privește războiul din Ucraina ”.
Și Steven L. Hall, fost agent CIA, crede că elita militară rusă reprezintă o „adevărată amenințare” pentru Putin.
„Patrușev și Bortnikov nu numai că posedă putere, dar știu să o folosească și sunt înclinați să o facă”, a spus el pentru The Washington Post.
„Silovikii (oamenii din serviciile de forță) sunt dispuși să folosească acest amestec mortal de putere și secrete atunci când apare o amenințare serioasă la adresa sistemului cleptocratic rus”.
„Au arme și personal care să-l amenințe pe Putin. Ei știu să opereze sub radarul liderului de la Kremlin, pentru că ei sunt cei care se ocupă de radar. Și, deși este rezonabil să presupunem că Putin are niște mijloace pentru a monitoriza siloviki, el nu va putea urmări acțiunile lor în mod constant și cu mare precizie, având în vedere toate celelalte probleme pe care le are”, spune Hall.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu: „Gazprom” furnizează minciuni în loc de gaz
Moldovenii care muncesc în Franța ar putea beneficia de pensii și alte prestații sociale: Negocieri între autoritățile de la Chișinău și Paris
Polița „Cartea Verde” se ieftinește, dar prețurile vor fi diferite la companiile de asigurări