PSRM și Nagacevschi vor DEMITEREA lui Alexandru Tănase: „Judecătorii CC nu-s politicieni și trebuie să vină cu SOLUȚII”
Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care solicită interpretarea stării de incompatibilitate a funcției de judecător a președintelui Alexandru Tănase. Potrivit socialiștilor, Tănase a procedat asemenea fostului președinte al CC, Dumitru Pulbere, care în 2011 a fost demis pentru că și-a expus opinia personală în cadrul unei emisiuni televizate.
„Alexandru Tănase și-a permis mai multe declarații politice în ultima perioadă. Fostul președinte Dumitru Pulbere a fost demis pentru aceleași motive. Domnul Tănase a spus că R. Moldova e un stat capturat și că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc în ultimele șase luni de mandat al președintelui țării. Dacă CC nu oferă soluții, atunci poate sunteți complici celor care au capturat statul. Obiectivul nostru este dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Așteptăm de la CC soluții clare în vederea lichidării captivității și scoaterea statului din această captivitate”, a declarat deputatul socialist, Vlad Batrâncea.
O declarație la fel de tranșantă a fost făcută de Fadei Nagacevschi, fiul cunoscutului avocat Vitalie Nagacevschi, fost coleg de partid cu Alexandru Tănase.
„Atunci când domnul Tănase a spus că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat al președintelui, dânsul și-a exprimat o opinie prestabilită. O decizie în acest sens trebuie să fie luată de Înalta Curte. La noi e un haos total. Judecătorii CC nu sunt politicieni și nu trebuie să facă declarații politice. Ei trebuie să vină cu soluții atunci când apar probleme”, a spus juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.
Socialiștii au solicitat ca această sesizare să fie examinată în regim de urgență.
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”