17:45:26 22.01.2025
Stiri

Psihologia culorilor // Modul în care diferitele tonuri ne afectează viaţa

Știri 03.11.2015 17:50 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
Psihologia culorilor // Modul în care diferitele tonuri ne afectează viaţa sursa: clickpentrufemei.ro

Unul dintre cele mai fascinante lucruri descoperite de oamenii de ştiinţă este legătura dintre culori şi modul în care acestea ne influenţează viaţa. De exemplu, ştiai că galbenul este o culoare antidepresivă?

Viaţa este plină de culoare, chiar dacă uneori ai putea crede că totul în jurul tău este doar alb şi negru. Uimitor este însă faptul că toată această paletă de nuanţe îşi spune cuvântul asupra vieţii noastre.

De aceea, atunci când redecorezi casa sau biroul ar trebui să te gândeşti serios la tonalităţile alese.

Culorile joacă un rol foarte important în viața de zi cu zi și influențează activitățile noastre. Știai că ele pot afecta bunăstarea fizică și mentală?

În acest articol, vom explora psihologia culorilor.

Roșu

Roşul este culoarea cea mai vibrantă. Acesta are capacitatea de a stimula glandele suprarenale și neuronii. Pentru că este atât de interesant, roşul este culoarea pe care ar trebui să o alegi atunci când ai de mers pe jos sau când faci exerciţii, deoarece energizează și crește rezistența. Fii atentă, totuși, prea mult roşu poate duce la stres, frustrare şi chiar furie.

Pe de altă parte, culoarea este, de asemenea, un simbol al dragostei și pasiunii. Studiile arată că bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care poartă roșu. Dacă nu eşti un mare fan al acestei culori, foloseşte-o doar ca accent, cum ar fi un ruj sau o clamă de păr.

Galben

Acest ton este de multe ori asociat cu lumina și căldura soarelui şi, din acest motiv, galbenul este un puternic antidepresiv. Când eşti înconjurată de această culoare, corpul tău eliberează un neurotransmiţător numit serotonină, care este legat de sentimentul de fericire și bunăstare. Studiile arată că această culoare îmbunătățește concentrarea și activează sistemul nervos.

Pe de altă parte, copiii plâng mai des într-o cameră unde predomină galbenul. Dar, în definitiv, este o culoare bună pentru a accelera metabolismul.

Albastru

Cercetările indică faptul că albastrul poate provoca o explozie de creativitate. Mai mult decât atât, s-a dovedit că acesta are un efect calmant. Cu toate acestea, expunerea prelungită la culoarea albastră determină cauzele depresiei și sentimente de tristeţe.

Verde

Culoarea naturii, verdele este cel mai des utilizat în designul interior, datorită efectelor sale calmante și aspectului plăcut. Acesta ajută la eliberarea stresului şi la menţinerea atenţiei. De aceea, clienţii petrec adesea mai mult timp (și cheltuiesc mai mulți bani) în magazinele care au o mulțime de verde în decor.

Roz

Considerat o culoare feminină, rozul este de fapt cea mai romantică nuanţă. Este asociat cu un sentiment de pace și este folosit de părinți pentru copiii lor. Se ştie că este un bun calmant al temperamentelor şi că reduce anxietatea. Unele închisori pictează pereții din zonele comune în roz pentru a păstra prizonierii calmi.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md