Protecția consumatorilor: Producătorii, OBLIGAȚI să furnizeze informații detaliate despre produsele alimentare puse în vânzare
Consumatorii din R. Moldova vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate, substanțele sau ingredientele ce cauzează alergii sau intoleranță fiind indicate pe etichete.
Guvernul a obligat operatorii din domeniul alimentar, prin modificările operate astăzi la legislație, să ajusteze etichetele cu prevederi explicite privind țara de origine a produsului, pentru cazurile în care ingredientul primar are o altă origine decât produsul finit.
O cerință voluntară de etichetare este indicarea mențiunii „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”, pentru carnea de pasăre/porcină și produsele cu un conținut mai mare de 50% de carne, precum și pentru ouăle de consum.
Furnizarea informațiilor referitoare la produsele alimentare urmărește asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății și a intereselor consumatorilor. Cetățenii vor putea face o alegere în cunoștință de cauză, ținând cont de considerații de ordin sanitar, economic, ecologic, social și etic.
Consumul de energie electrică de la centrala din Transnistria a scăzut la 31%: „Energia din surse regenerabile o înlocuiește pe cea de import sau de la MGRES și este mai ieftină”. 27% din energia electrică o importăm din România
GRT, postul de televiziune din Găgăuzia, pierde procesul cu CA: Nu a difuzat programe audiovizuale locale în proporție de cel puțin 25% în limba română și a fost amendat cu 25 000 de lei
„Poama” din trotuare: Unul dintre funcționarii Primăriei Chișinău reținuți de CNA este Vitalie Mihalache, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană. Consilierii PAS solicită demisia acestuia: „45 de milioane de lei otkat pentru partidul MAN!”