Proiectele moldo-române în domeniul transporturilor, analizate la Chișinău
Oficiali din Republica Moldova și România s-au reunit la Chișinău pentru a discuta despre modernizarea infrastructurii feroviare și rutiere, accelerarea digitalizării transporturilor, utilizarea eficientă a fondurilor oferite de România și măsuri concrete pentru consolidarea conectivității între cele două țări.
Discuțiile au loc în cadrul grupului de lucru privind cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport între Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii al României, transmite Moldpres.
Ședința grupului de lucru se va desfășura în perioada 5-7 februarie.
Potrivit vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cooperarea noastră cu România are ca scop nu doar modernizarea rețelelor de transport, ci și crearea unor oportunități concrete pentru mediul de afaceri și creșterea fluxurilor comerciale.
„Este momentul să ne pregătim pentru viitor printr-o infrastructură interconectată și eficientă”, a declarat Vladimir Bolea.
Părțile urmează să pună în discuție soluții concrete care vor contribui la implementarea rapidă și eficientă a obiectivelor stabilite, printre care: finalizarea lucrărilor la segmentul de cale ferată Fălciu, redeschiderea liniei Cahul–Giurgiulești, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construirea podului peste Prut la Ungheni, construirea unor noi poduri la Stânca, Răducăneni, Bumbăta și Fălciu, precum și modernizarea podurilor existente la Albița, Oancea și Sculeni.
De asemenea, interconectarea rețelelor de transport la standarde europene rămâne un obiectiv prioritar, a anunțat Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
Proiectele moldo-române în domeniul transporturilor, analizate la Chișinău
VIDEO // Soțul Liubei Babițchi, tânăra decedată într-un salon de frumusețe din centrul capitalei, sparge tăcerea. „Liuba a murit înainte să fie chemată ambulanța... Totul era plin de sânge, dar au reușit să curețe și să distrugă probele”
Nou la Astra Film Festival 2025: Scurtmetrajul devine a cincea secțiune competițională. Cum vă puteți înscrie cel mai longeviv festival de film din România