Produsele alimentare românești, verificate de Comisia Europeană! Cele mai PERICULOASE sunt merele
Comisia Europeană va iniția un control minuțios al produselor alimentare care sunt comercializate în România pentru depistarea nivelului de pesticide. Începând de anul viitor, în laborator vor fi analizate fructele, legumele, carnea, lactatele, dar şi vinul.
Din fiecare produs supus testărilor se vor preleva câte 17 probe, în perioade diferite de timp, pentru a vedea cum anume se schimbă substanţele utilizate, ce produse chimice noi apar, dacă sunt acoperite de legile europene şi dacă reprezintă sau nu un pericol pentru consumatori, scrie Renaşterea.ro.
Anterior, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor din România a analizat aproape 3 500 de probe prelevate din produse alimentare și a ajuns la concluzia că 25 la sută dintre produsele care se consumă în România conţin urme de pesticide.
Cele mai multe substanţe au fost depistate în merele româneşti, în care s-au găsit până la şapte tipuri de pesticide diferite.
Pe locul al doilea se situează citricele turceşti importate. În grapefruit şi lămâi fiind găsite câte cinci tipuri de pesticide. Pe roşiile analizate, 70 la sută dintre ele fiind turceşti, au fost identificate între două şi cinci substanţe toxice diferite.
România importă fructe şi legume de peste 300 de milioane de euro pe an.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania