Procurorul general Stoianoglo, despre eventuala „trădare de patrie” a lui Dodon: „Noi nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (Rusiei)”
Procurorul general Alexandr Stoianoglo afirmă că Procuratura Generală „ia în considerație” ultimele investigații ale Centrului „Dossier” și Rise Moldova, care au dezvăluit legăturile președintelui Igor Dodon cu serviciile secrete rusești, însă „noi trebuie să acumulăm alte probe”.
„Noi deocamdată nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (reprezentanților serviciilor secrete ale Federației Ruse - n.r.)”, a declarat astăzi procurorul Stoianoglo.
Citiți și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”
Șeful Procuraturii Generale de la Chișinău pare să nu ia în seamă nota Ambasadorului rus Oleg Vasnețov, care trimitea la Moscova, în februarie 2019, cu trei zile înainte de Conferința de securitate de la München, textul discursului lui Igor Dodon și proiectul „Pachetul mare pentru Moldova” - un set de măsuri care vizează soluționarea conflictului din Transnistria și dezvoltarea cooperării simultane a țării cu Occidentul și Rusia: „Dragă Vladimir Alexandrovici (Cernov - n.r.), trimitem mesajele primite astăzi, pe 12 februarie, de la președintele Republicii Moldova I.N. Dodon care vor sta la baza discursului său la conferința de la Munchen despre politica de securitate din 15-17 februarie a acestui an".
Pentru procurorii moldoveni nu ar reprezenta o problemă nici faptul că Igor Dodon este consiliat în această campanie electorală de un grup de specialiști de la Moscova, ghidat, la fel, de serviciile de inteligență ale Rusiei.
CITIȚI și Întrebări pentru SIS, după dezvăluirile care trădează slugărnicia lui Dodon față de serviciile secrete rusești: „La mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”
„La începutul mandatului, am anunțat că PG nu se va implica în chestiile politice, mai ales în perioada electorală. Asta nu înseamnă că noi nu reacționăm la niște încălcări. Noi nu credem că, prin instrumentul procuraturii, trebuie să fie rezolvate problemele politice. Acesta este un element care a fost folosit înainte, în perioada statului capturat, când PG a fost un instrument principal pentru înlăturarea concurenților politici, economici etc. În viitor, așa ceva nu va fi”, a încheiat Alexandr Stoianoglo.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor