Procuror anticorupție, pe mâna judecătorilor: Cheltuieli de peste 6,5 milioane de lei, dar nu le-a putut justifica pe toate. Riscă o amendă de până la jumătate de milion de lei sau închisoare de până la 15 ani
A declarat venituri în sumă de 4,9 milioane de lei pentru perioada anilor 2016 - 2021, inclusiv din „donații la evenimente de familie”, dar a cheltuit în realitate peste 6,5 milioane de lei.
Procurorul anticorupție prins cu avere nejustificată și suspendat din funcție în anul 2023 a fost trimis pe banca acuzaților.
„Potrivit procurorului învinuit, veniturile s-ar baza pe salariu, indemnizații, vânzarea apartamentului și a două mașini, precum și aproape 250 000 de lei din donații la evenimente de familie. Totuși, în cadrul urmăririi penale, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a constatat că, chiar dacă persoana a contractat inclusiv credite bancare, cheltuielile acesteia au depășit suma de 6 500 000 de lei. Totodată, în cadrul investigațiilor, procurorii au mai constatat faptul că persoana ar fi deținut personal, prin rude, precum și alte persoane apartamente în Chișinău și automobil”, detaliază acuzatorii de stat.
Dosarul penal de învinuire a procurorului anticorupție suspendat pentru îmbogățire ilicită, după ce a fost constatată o diferență dintre venituri și cheltuieli de peste 1 500 000 de lei, a fost trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.
Dacă va fi găsit vinovat, procurorul anticorupție, care a activat anterior și la Procuratura Generală, riscă o amendă între 400 000 și 500 000 de lei sau închisoare de la 7 la 15 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
Procuror anticorupție, pe mâna judecătorilor: Cheltuieli de peste 6,5 milioane de lei, dar nu le-a putut justifica pe toate. Riscă o amendă de până la jumătate de milion de lei sau închisoare de până la 15 ani
CSM vrea salarii mai mari pentru judecători: „Deși în ultimii ani au fost înregistrate majorări salariale de 14% și 15%, există încă îngrijorări cu privire la suficiența acestora pentru a constata executarea Hotărârii Curții Constituționale”
Fosta ministră de Externe a României, decorată cu „Ordinul de Onoare”: „Luminița Odobescu a contribuit la promovarea deschiderii negocierilor de aderare a R. Moldova la UE”