Procuratura CONFIRMĂ întâlnirea „accidentală” a procurorului Popov cu denunțatul Boris Lupașcu: „Cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”
Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, s-a întâlnit pe 25 aprilie curent cu fostul procuror Boris Lupașcu, numit de majoritatea PSRM - ȘOR judecător la Curtea Constituțională și denunțat la Procuratura Generală cu o zi mai înainte pentru „uzurpare de calități oficiale”.
Confirmarea vine de la Procuratura Generală (PG), după ce în spațiul public au fost publicate imagini video de la întâlnirea celor doi.
„Cei doi se cunosc de mai mulți ani, în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii. Întâlnirea între Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație peco din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”, se arată într-un comunicat al PG.
Instituția nu vede nicio problemă în acest caz, întrucât „interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau”, iar la acel moment Boris Lupașcu „nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură - petiție, proces penal sau cauză penală”.
CITIȚI și Procuratura Generală va examina în ordine PRIORITARĂ sesizarea privind pretinsele fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Este vizat și Boris Lupașcu
„Adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală luni, 26 aprilie 2021, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar”, mai precizează Procuratura.
Prin același comunicat de presă, Procuratura Generală a transmis un mesaj către „unele forțe politice cu conexiuni subversive”, antrenate în campanii de discreditare a procurorilor responsabili de anchete, să înceteze aceste atacuri și să nu recurgă la utilizarea măsurilor speciale de investigație, întrucât acestea „contravin cadrului legal și sunt efectuate în afara procedurilor penale”.
Menționăm că Boris Lupașcu a renunțat luni la funcția de judecător constituționa, după ce vinerea trecută a depus jurământul în Parlament, în încercarea majorității parlamentare de a o demite pe Domnica Manole de la Curtea Constituțională, fiind nemulțumiți de faptul că Înalta Curte a stabilit circumstanțele de dizolvare a Parlamentului.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania