Procuratura Anticorupție, într-un sediu nou și cu organigrama schimbată: Analiza necesităților pentru fortificarea instituției, făcută de doi experți internaționali
Procuratura Anticorupție ar urma să-și modifice organigrama și să se mute într-un nou sediu.
Totodată, autoritățile trebuie să modifice Codul de procedură penală, Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție și Legea cu privire la procuraturile specializate, astfel încât să fortifice capacitățile Procuraturii Anticorupție, specializate în anchetarea cazurilor de corupție mare.
Concluziile sunt făcute într-o analiză a necesităților de fortificare a Procuraturii Anticorupție, realizată de către experți internaționali Codruț Olaru și Claudiu Dumitrescu, discutate marți într-o ședință prezidată de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
La ședință au participat conducătorii tuturor instituțiilor anticorupție din R. Moldova și practicieni din domeniu care au făcut un schimb de opinii asupra recomandărilor făcute de experți.
Anterior, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a propus lichidarea Centrului Național Anticorupție, însă actuala guvernare a respins această inițiativă. Drept urmare, CNA se va ocupa de cazurile de corupție mică, iar Procuratura Anticorupție - de cele mai răsunătoare cazuri de corupție.
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România