Prima DECLARAȚIE făcută de socialistul Radu Mudreac, după ce procurorul general interimar a solicitat ridicarea IMUNITĂȚII parlamentare. Părea SPERIAT că poate ajunge după gratii: „Nu am idee despre ce e vorba, cred că este o GREȘEALĂ”
Deputatul socialist Radu Mudreac susține că nu avea habar că procurorul general interimar, Dumitru Robu, va veni astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității sale. Mai mult, Mudreac afirmă că nu ar ști când a spălat bani în proporții deosebit de mari.
„Aberații, ce pot să spun. Nu am idee despre ce se vorbește. Cred că este o greșeală. Nu am știut că astăzi va veni procurorul general interimar în Parlament. Nu aveam idee”, a spus Mudreac.
De menționat că procurorul general Dumitru Robu a solicitat astăzi în Parlament acordul deputaților de a-l reține, aresta, percheziționa și de a-l trimite în judecată pe Mudreac. Parlamentarul socialist este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.
Urmărirea penală pe numele deputatului a fost pornită miercuri, pe 20 aprilie curent.
Infracțiunea care îi este incriminată socialistului Mudreac se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani și cu o amendă de până la 800 000 de lei, aplicată persoanei juridice, sau cu lichidarea persoanei juridice.
Amintim că, la mijlocul lunii martie curent, Autoritatea Națională de Integritate a constatat o diferență de peste 4,52 de milioane de lei între veniturile obținute și cheltuielile familiei Mudreac în parioada anilor 2014 - 2016. Mai exact, în anul 2015, Radu Mudreac a depus, prin procură, pe conturile unei companii administrate de soția sa, Maia, suma de 4,7 milioane de lei. Explicațiile deputatului cu privire la proveniența banilor nu au convins inspectorii de integritate care au sesizat Procuratura Generală.
Dosar cu „barbă” de 25 de ani, rezolvat de Procuratura din Găgăuzia: 14 episoade de tâlhărie și două episoade de omor. Care este soarta cauzei penale „Găgăuzia Land”
România reacționează la declarațiile lui Patrușev: La 35 de ani după ce URSS a fost aruncată la coșul de gunoi al istoriei, unii de la Kremlin încă mai cred că pot spune națiunilor suverane ce să facă
LISTĂ // Numele oamenilor de cultură din R. Moldova, premiați de Ziua Culturii Naționale