Prezintă un adevărat PERICOL, dar se găsesc în fiecare GOSPODĂRIE


Utilizate incorect, cratiţa din aluminiu, paharele de cristal, vasele din plastic, perdeaua de duş sau mobila proaspăt lăcuită pot îmbolnăvi grav întreaga familie.
Potrivit cercetătorilor, vesela din plastic, cum sunt caserolele, castronașele sau platourile, pot produce intoxicaţii foarte grave, deoarece acest plastic poate conține bisfenol-A, o substanţă toxică ce provoacă, în timp, afecţiuni cardiace, hepatice, diabet.
Toxina ajunge în organism atunci când mâncarea se încălzește direct în aceste vase.
La fel de dăunătoare sunt și ustensilele, şi folia din aluminiu. Acestea afectează în special sistemul nervos. Utilizată la temperaturi înalte, cum ar fi cuptorul, ionii de aluminiu din folia de aluminiu pătrund în alimente, scrie libertatea.ro.
Pentru a o înlocui, specialiștii recomandă mâncarea gătită în vase din ceramică și acoperirea cu hârtie de copt, care înlocuieşte cu succes folia din aluminiu.
Mobila lăcuită şi covoarele sintetice conţin mari cantităţi de formaldehidă, gazul care degajă inconfundabilul miros de „mobilă nouă”. Plăcut, dar toxic! Formaldehida irită şi ochii, şi căile respiratorii superioare, produce alergii, probleme digestive, afecţiuni ale pielii, astm.
Această toxină se regăseşte şi în compoziţia adezivilor pentru tapet, a spumelor izolatoare, a vopselelor, a lacurilor, în materialele pentru zugrăvit.











































































