Președintele Comitetului Olimpic Român a DEMISIONAT; „Nu voi mai candida”
În cadrul şedinţei de luni a Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, şi-a prezentat demisia pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio şi a anunţat că nu va mai candida la alegerile din această toamnă, informează prosport.ro.
Alin Petrache (39 de ani) a fost ales în 2014 pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se încheia oricum după Jocurile Olimpice de la Rio. COSR va organiza în această toamnă alegeri pentru funcţiile de conducere pentru următorii patru ani.
România a încheiat această ediţie a Jocurilor Olimpice pe locul 47 în clasamentul pe medalii. După 16 zile de întreceri, sportivii români au obţinut o medalie de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin) şi trei de bronz (canotaj - barca de 8+1; Gabriel Sîncrăian - haltere, 85 kg; Albert Saritov - lupte libere, categ. 97 kg).
Iată comunicatul postat pe site-ul oficial al COSR:
„Având în vedere că Echipa Olimpică a României nu a reuşit, la Jocurile Olimpice de la Rio, să îşi îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică şi federaţiile naţionale (6-8 medalii), şi aşa cum am anunţat deja că voi face, astăzi mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al COSR în faţa Comitetului Executiv, care va urma paşii statutari pentru preluarea prerogativelor.
Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile şi rezultatele pe care şi le doreau. Ştiu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă şi care nu poate fi rezolvată cu soluţii de moment.
Referitor la chestiunea legată de disfuncţionalităţile echipamentului sportiv de la Rio, am încredere totală în instituţiile statului că îşi vor face datoria cu prisosinţă şi aştept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar şi pe cea internă a COSR.
Toată lumea trebuie să înţeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio.
Consider că, demonstrez, din nou, că nu am ţinut niciodată la funcţii sau la anumite poziţii, indiferent de importanţa acestora. Rămân acelaşi manager sportiv onest, care spune ce gândeşte, indiferent cât de urât sună adevărul uneori şi care îşi respectă cuvântul.
Cred în continuare că proiectul meu, România Olimpică 2014-2024, este un program care poate revitaliza sportul românesc. Cred că avem nevoie de un Acord Naţional pentru Sport pentru următorii 20 de ani. Am convingerea că sunt necesare şi alte ingrediente precum echipa, fair-play-ul, respectul, solidaritatea şi patriotismul, valori demult uitate în societatea românească.
Ca să evităm orice speculaţie de presă şi ca să fie clar pentru toţi editorialiştii care îşi mai aduc aminte de sportul românesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc să mai candidez pentru vreo funcţie în cadrul COSR la următoarele alegeri.
Le mulţumesc tuturor colegilor din fenomenul sportiv care au sprijinit ideile mele şi care mi-au fost alături în această perioadă, dar şi familiei mele căreia i-am putut dedica mai puţin timp în contextul implicării mele în fenomenul olimpic.
Vă mulţumesc. Alin Petrache"
Producția de energie regenerabilă atinge valori-record în R. Moldova: A acoperit a cincea parte din consumul zilei de ieri pe malul drept al Nistrului
Nicolae Negru, în ziua în care Donald Trump este învestit președinte al SUA: „Politica externă a SUA poate influența destinul R. Moldova pe două căi indirecte foarte importante”
REȚEAUA lui ȘOR // Au cumpărat voturi la ultimele alegeri din R. Moldova contra unor sume de până la 3 000 de lei: Șapte persoane din Edineț și Hâncești riscă până la cinci ani de pușcărie și amenzi usturătoare