VIDEO // Premierul Pavel Filip susține că „gândește româneşte” şi că în vene îi curge „SÂNGE DE ROMÂN”
Premierul Pavel Filip susține că familia sa a avut de suferit de pe urma separării Basarabiei de România și că niciodată nu a ascuns și nu va ascunde faptul că îi curge prin vene „sânge de român”.
„Nu am ascuns niciodată acest lucru, gândesc româneşte şi consider că am sânge de român, aşa cum au avut-o părinţii mei, aşa am şi eu”, a menționat Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.
Acesta a explicat și de ce relația cu România este una specială pentru el. „Asta pentru că eu provin dintr-o familie care a fost divizată de sârma ghimpată. O parte din fraţii tatălui meu a rămas să trăiască la Bucureşti, tata a rămas în Chişinău. Eu am trăit această tragedie, pentru că eu am văzut aceste suferinţe. Mulţi ani mai târziu li s-a permis o dată pe an să se vadă. Îmi aduc aminte de aceste revederi pline de emoţii, de lacrimi şi de sentimente. Unchiul meu a fost conducătorul Uniunii Basarabenilor, atunci la Bucureşti, un lucru foarte curajos, pentru că aceasta a fost pe timpul comuniştilor şi nu era foarte simplu să fii în fruntea unei astfel de mişcări”, a subliniat premierul.
Referindu-se la apropierea celor două state românești, Pavel Filip crede că de-a lungul anilor s-au făcut mai multe declarații, decât lucruri concrete: „Noi ne-am deprins cu foarte multe declaraţii şi vorbe goale, cu părere de rău. Noi tot vorbim de apropiere cu România, avem şi unioniştii care au făcut foarte multe declaraţii, dar cu părere de rău nu prea am văzut rezultate de apropierea adevărată cu România”.
Prim-ministrul a dezvăluit, în cadrul emisiunii, cum vede dânsul Unirea cu România. „Când vine vorba de chestiunea Unirii, eu privesc acest lucru şi prin prisma căderii cortinei de fier, cortinei de pe Prut. Să avem grijă în continuare ca să fim într-un spaţiu comun, într-un spaţiu liber şi, de ce nu, să ne regăsim într-un spaţiu unde există valori, dar nu există frontiere, cum este Uniunea Europeană”, a conchis premierul Filip.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”