Premierul Gavrilița anunță noi REMANIERI guvernamentale. Cine ar trebui să fie următorul MINISTRU destituit: „Cu cât mai mult se întârzie, cu atât mai mult are de suferit actul de guvernare, vectorul european și prim-ministra”
Guvernul condus de Natalia Gavrilița are nevoie de mai multe remanieri, iar acestea ar trebui să se întâmple cât mai rapid, consideră fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari. Primul pe listă, în opinia sa, ar trebui să fie ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, la adresa căruia prim-ministra a formulat, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, mai multe reproșuri. Și Natalia Gavrilița a recunoscut că e nevoie de forțe noi în Cabinetul său, iar până la finele lunii septembrie vom asista la noi remanieri guvernamentale.
„Ne-am propus până la sfârșitul lunii septembrie să facem concluziile și să mergem cu o nouă componență, actualizată, în perioada de iarnă”, a declarat aseară prim-ministra Gavrilița, în cadrul unei emisiuni televizate.
Citește și: Un ministru CRITICAT DUR de prim-ministra Gavrilița a DEMISIONAT
La rândul său, Alexandr Slusari menționează că trebuie de luat decizii hotărâte în privința unor miniștri care nu au făcut față timp de un an.
„Guvernul are nevoie și de alte remanieri. Pentru mine este cert că mai departe lucrurile nu pot să meargă așa. E nevoie de remanieri la mai multe ministere. Cu cât mai mult se întârzie, cu atât mai mult are de suferit actul de guvernare, vectorul european și personal doamna Gavrilița. În primul rând e vorba de remanieri la Ministerul Economiei. Vizavi de remanieri la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu mă pot expune. Au trecut abia două luni (ministrul Vladimir Bolea a preluat conducerea ministerului, după ce Viorel Gherciu a fost demis acum dpuă luni n.r.). Avem viziuni diferite ( cu Vladimir Bolea n.r.), dar cred că mai este loc de dialog. Avem câțiva miniștri care, evident, nu se descurcă în funcțiile pe care le dețin, mai ales în această perioadă cu multiple crize”, a declarat Slusari joi-seară la un alt post de televiziune.
Analistului politic, Anatol Țăranu, a declarat la aceeași emisiune că reproșurile Nataliei Gavrilița la adresa ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, au fost justificate. „Am memorizat-o pe doamna ministru prin maniera ei dezastruoasă de a comunica. Asta în condițiile în care actualului Guvern i se aduc reproșuri, după mine, absolut întemeiate cu privire la calitatea comunicării”, a precizat Țăranu.
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, a recunoscut că așteptările cetățenilor sunt foarte mari, dar a adăugat că lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte. „Oamenii vor ca lucrurile să se întâmple mai repede și să le comunicăm despre ceea ce noi facem. Timp de 30 de ani cetățenii R. Moldova au așteptat schimbări și acum vor ca lucrurile să se întâmple foarte rapid. Uneori aceste cerințe sunt exagerate, iar Executivul și Parlamentul trebuie să țină pasul cu aceste așteptări, dat fiind faptul că am fost angajați de cetățeni”, a punctat Grădinaru.
De menționat că prim-ministra Natalia Gavrilița a criticat, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 7 septembrie, activitatea unor miniștri, inclusiv a Iulianei Cantaragiu și a lui Sergiu Gaibu. După 24 de ore, ministra Mediului a anunțat că demisionează. Iuliana Cantaragiu este al treilea membru al Guvernului Gavrilița demis în ultimul an. Toamna trecută a fost schimbat vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, iar acum două luni a fost demis ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.
Președintele Parlamentului de la Chișinău, apel la adresa românilor din R. Moldova în privința candidatului pe care să-l aleagă în turul doi: „Trebuie să protejăm România și R. Moldova de extremiști și politicieni cu simpatii neo-fasciste”
Au fost constituite grupurile de lucru care vor decide subiectele pentru examenele și evaluările naționale din acest an de studii, inclusiv la BAC
Nicolae Ciucă a DEMISIONAT din fruntea PNL: „Noua conducere a PNL nu va fi singură, deoarece are alături o oștire minunată formată din primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni”