Prejudicii de peste 40 de milioane de lei în dosarul „Bismobil Kitchen”: Primele episoade care vizează prejudicierea a șapte persoane cu 4,3 milioane de lei, trimise în judecată. Pe lângă Șaran, învinuiți sunt un director și doi agenți comerciali
Luau bani de la clienți și le promiteau mobilă de bucătărie, dar nu le-au mai livrat-o ani de zile.
Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzaților în primele șapte episoade de escrocherie, în care șapte persoane au fost prejudiciate cu 4,3 milioane de lei.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că investigațiile continuă și în privința celorlalte 168 de persoane nedreptățite.
Dosarul penal de bază a fost pornit pentru prejudicierea clienților cu aproape 40 de milioane de lei, după ce aceștia nu și-ar fi primit mobila de bucătărie comandată în anii 2021 - 2022.
În ceea ce privește victimele din România ale acestei escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut.
Fondatorul companiei a fost reținut în ianuarie 2023 pe aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet într-o singură direcție - Moscova, Rusia. Ulterior, pe 7 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a dispus eliberarea lui din arest în penitenciar în arest la domiciliu, iar învinuitul a forțat brățara de monitorizare GPS și s-a ascuns de autorități. Acesta a fost prins după o săptămână în care s-a ascuns într-o casă părăsită de la Durlești și a fost plasat în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS.
Dacă vor fi găsiți vinovați de escrocherie, cei patru riscă închisoare pentru un termen de la 8 la 15 ani.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România