Povestea impresionantă a orașului PUSTIU, de cinci ori mai mare decât New York-ul în care nu locuiește aproape nimeni


Povestea oraşului Naypydaw a început în 2005, când autorităţile din Myanmar, cunoscută şi ca Birmania, au decis ca acesta să devină capitala ţării.
Naypyidaw este capitala Birmaniei/Myanmar, țară condusă de unul dintre cele mai represive regimuri militare. Deși are bulevarde imense, mall-uri, aeroport, hoteluri, wireless de mare viteză, autostrăzi chiar şi cu 20 de benzi, singurul lucru care lipsește sunt oamenii.
Autorităţile au decis construirea oraşului având de la început intenţia ca acesta să fie capitala statului. Investiţiile în infrastructură au fost uriaşe, deşi Birmania este o ţară cunoscută mai ales pentru conflictele militare şi traficul de droguri, iar majoritatea populaţiei trăieşte la limita sărăciei.
Orașul Naypyidaw, are o dimensiune impresionantă – 4800 de kilometri pătraţi, practic de aproximativ șase ori cât New Yorkul – iar decorul este fabulos, așa încât nici nu zici că ești în capitala uneia dintre cele mai sărace țări ale lumii.
Metropola este îngrijită cu atenție. Sculpturi stradale, clădiri uriaşe, vile proaspăt vopsite, restaurante, patru terenuri de golf, grădină zoologică, dar și flori – toate aceste fac din Naypyidaw un oraș model. Însă, din acest decor fabulos lipsesc oamenii. Marile autostrăzi sunt complet goale și nu vezi nicio mișcare. În zonă există chiar și un hotel, chiar dacă turismul nu reprezintă un sector prea bine dezvoltat aici.
Toți cei care au ajuns în acest oraș spun că atmosfera este una post-apocaliptică. De fapt, străinii nu se înghesuie să viziteze capitala Naypyidaw, iar agențiile de turism spun că orașul este periculos.









































































