Postul Crăciunului // Reţete de PIZZA vegană ca să-ţi astâmperi pofta
Descoperă câteva idei interesante pentru a savura împreună cu familia un preparat potrivit pentru zilele în care nu mănânci de dulce.
Pizza este una dintre mâncărurile preferate pentru multă lume, însă ce te faci atunci când vrei să ţii post şi nu vrei să renunţi la ea? Nici nu trebuie pentru că reţetele pe care ţi le prezentăm sunt vegane (de post) şi unele chiar nepreparate termic (raw). Fie că prepari blatul acasă din ingredientele obişnuite sau chiar fără făină (fără gluten), fie te asiguri că ai cumpărat un blat pentru pizza care este de post!
Descoperă câteva idei interesante la care cu siguranţă nu te-ai gândit până acum!
Pizza cu blat din conopidă - Deliciously Ella
O reţetă interesantă vine de la cunoscuta bloggeriţă Ella Woodward care propune un blat din conopidă şi un topping interesant pentru o pizza.
Poţi să urmăreşti mai jos filmuleţul în care ea explică prepararea acestei reţete pas cu pas!
Ca ingrediente de bază ai nevoie de:
o conopidă
1 ceaşcă cu făină de hrişcă sau orez
2 linguri de seminţe de chia înmuiate în 8 linguri de apă
1/2 cană cu piure de mere
1/4 cană cu apă foarte rece
1 linguri de tamari
zeamă de lămâie
oregano uscat
busuioc uscat
sare de mare.
Pentru topping ai nevoie de
piure de tomate
roşii cherry
boabe de porumb
ciuperci
busuioc proaspăt
sare şi piper.
Pizza cu blat din năut
Este o reţetă inedită, care pe lângă faptul că nu conţine ingrediente de origine animală, nu are nici gluten. Astfel este o alternativă potrivită şi pentru persoanele care manifestă o intoleranţă la gluten (boala celiacă).
Pentru a prepara blatul ai nevoie de: 1/2 cană cu boabe de năut fierte pe care să le amesteci în robot cu 1/4 cană cu seminţe de in amescate cu apă pentru a obţine o consistenţă gelatinoasă precum a albuşului de ou.
Pentru a-i conferi o aromă poţi să adaugi pudră de usturoi, ceapă şi ierburi uscate italieneşti. Se întinde aluatul astfel obţinut într-o tavă pe hârtie de copt, se lasă 10 minute la 200 de grade Celsius, după care se întoarce şi se mai lasă la cuptor încă 5 minute.
Pentru topping poţi să foloseşti caşcaval de post sau brânză tofu, ciuperci, ceapă, ruccola şi sos de tomate. Se ornează blatul, după care se introduce la cuptor pentru încă 10 minute.
Pizza de post cu dovlecei, verdeţuri şi legume sotate
Foloseşte un blat gata cumpărat sau pe care să îl faci în casă.
Pentru topping ai nevoie de caşcaval de post, pastă de roşii, dovlecei, ceapă şi morcovi sotate, busuioc proaspăt.
Pizza de post cu spanac, roşii şi ananas
O reţetă inedită pentru cei care iubesc pizza hawaiană cu ananas.
Foloseşte un blat cumpărat sau făcut în casă peste care pune pastă de roşii, spanac, roşii cherry, busuioc proaspăt şi ananas.
Pizza raw vegană
Nu conţine ingrediente de origine animală, este integral creată din produse vegetale şi, în plus, nu este gătită la foc, astfel că îşi păstrează toţi nutrienţii benefici organismului. Iată reţeta recomandată de Carmen Negoiţă, promotor al stilului de viaţă raw vegan:
„Blatul este realizat din fulgi de ovăz, mix de seminţe şi ardei. Toate acestea se omogenizează, iar compoziţia obţinută se ţine în deshidrator pentru a obţine consistenţa. După ce se scoate din deshidrator, peste aluatul întins se adaugă brânza de caju (caju amestecat în blender cu puţină apă pentru a obţine o pastă), cubuleţe de avocado, de roşii, măsline şi germeni de grâu. Desigur, putem crea mai multe tipuri de pizza raw, în funcţie de preferinţe. Însă tot timpul compoziţia este de origine vegetală şi nu se prepară la foc. Rezultatul este extrem de delicios şi de hrănitor pentru organism”, declară Carmen Negoiţă.
sursa: eva.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”