PONTURI să nu iei în greutate de Sărbători
La masa de Revelion suntem tentați să mâncăm mai mult, să exagerăm și asta ne costă. Medicul specialist diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice, Mihaela Gologan, îți arată cum poți păstra o dietă echilibrată!
Mănâncă mai des și mai puțin
Eviţi astfel înfometarea şi îţi menţii arderile metabolice la un nivel corespunzător. Stabileşte un program regulat cu trei mese şi una-două gustări. Încearcă să alegi porţii potrivite cu nevoile tale, nu e nici o ruşine dacă mai laşi în farfurie.
Ocolește grăsimile rele
Evită prăjelile, consumă doar carne slabă, fii atent la tipul de brânzeturi consumate. Telemeaua are în jur de 20% grăsime, caşcavalul 30-35%, iar brânza de burduf 50%. Ele pot fi înlocuite cu brânză de vaci, caş sau urdă, care sunt slab calorice.
Mai puține surse de carbohidraţi
Dacă îi consumi în exces, ei vor fi transformaţi în lipide. Îi găseşti în cereale integrale, leguminoase, fructe dar şi în pâinea albă, cartofi şi foietaje. Alege să consumi fructe proaspete care au în plus fibre ce scad absorbţia glucidelor.
Înlocuiește băuturile carbogazoase cu apă
Bea apă sau ceaiuri medicinale, neîndulcite, în niciun caz nu-ţi potoli setea cu suc de fructe, lapte sau iaurt. Acestea sunt alimente cu un important conţinut caloric!
Știai că…
…alcoolul înseamnă șapte calorii pentru fiecare gram consumat şi este considerat factor de risc pentru apariţia obezităţii?
În timp ce mănânci, evită să privești la televizor
Mănâncă doar la masă, într-o atmosferă relaxată. Evită să faci altceva în acest timp, cum ar fi cititul, statul la calculator sau privitul la televizor.
Extrapont
Mănâncă mai puține dulciuri, deoarece acestea au grăsimi hidrogenate în cantitate mare.
Sursa: clicksanatate.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md