Poliţie, protestatari, ciocolată şi cârnaţi: Câteva cifre despre summitul G20
Summitul G20, care a început vineri la Hamburg, este un monstru, aşa cum o arată cifrele: 100.000 de demonstranţi, 12.000 de batoane de ciocolată pentru jurnalişti şi 185 de câini poliţişti, comentează DPA, care oferă câteva dintre cele mai importante cifre legate de eveniment.
Donald Trump va merge pe străzile din Hamburg cu o limuzină prezidenţială, supranumită „Bestia”.
Protestatarii vor avea în acelaşi loc trei dintre ţintele lor favorite: Donald Trump, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan.
Vor există 14 puncte de acces şi de control al identităţii în zonele de securitate din jurul principalei clădiri.
17 elicoptere ale poliţiei vor survola zona.
Autorităţile au contabilizat 29 de proteste separate legate de G20 de la 23 iunie şi până sâmbătă, ultima zi a summitului.
Sunt aşteptate 36 de delegaţii cu 6.000 de membri în total.
Zona în care sunt interzise demonstraţiile acoperă 38 de kilometri pătraţi.
Liderii G20 reprezintă ţări care totalizează 64% din populaţia lumii.
Poliţia foloseşte 185 de câini şi 70 de cai.
Autorităţile pot găzdui 400 de demonstranţi potenţial violenţi în puncte special amenajate unde vor fi reţinuţi pe durata evenimentului.
Centrul de presă va pune la dispoziţia jurnaliştilor veniţi din toată lumea 400 de kg de cârnaţi şi 12.000 de batoane de ciocolată, că parte a celor 15 tone de mâncare pentru reprezentanţii mass-media.
Aproximativ 19.000 de poliţişti vor asigura securitatea la summit şi vor fi mobilizaţi pentru manifestaţia finală, la care sunt aşteptate 100.000 de persoane.
Sursa: ziare.com
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți