Poliția, mobilizare de 1 mai, de Paște, 9 mai și Paștele Blajinilor, pentru asigurarea ordinii publice: „În această perioadă, infracționalitatea crește din cauza consumului excesiv de alcool”; Panglica negru-oranj, simbolul agresiunii ruse, INTERZISĂ
Conducerea Inspectoratului General al Poliției (IGP) va mobiliza oamenii legii pentru a asigura ordinea publică în timpul sărbătorilor consecutive din următoarele două săptămâni - Ziua Muncii pe 1 mai, Paștele, Ziua Europei pe 9 mai și Paștele Blajinilor.
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a îndemnat populația să manifeste prudență în contextul sărbătorilor care se apropie, dar și al vacanței elevilor.
„Potrivit analizelor pe care le avem din anii precedenți, în această perioadă infracționalitatea crește datorită consumului de alcool. Fac un apel către familii, prieteni, rude, vecini – acolo unde vedem situații ieșite din comun ale unor persoane, vă rugăm să interveniți și să anihilați, pe cât este posibil, anumite situații care pot degenera”, a declarat astăzi Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă.
De asemenea, șeful Poliției Naționale a recomandat cetățenilor să fie vigilenți în piețe, magazine, gări etc., dar și în traficul rutier, care va fi unul sporit în următoarea perioadă.
„La cumpărături evitați să purtați sume mari de bani în numerar. În cazurile în care plecați de la domiciliu, asigurați-vă că bunul imobil a fost încuiat și geamurile închise. Rugați un vecin sau o persoană de încredere ca, pe perioada plecării, să supravegheze casa Dvs. Cel mai important – evitați să anunțați pe rețelele de socializare despre plecările Dvs. de acasă. La întoarcerea spre casă, evitați deplasarea prin zonele puțin circulate sau întunecate”, sunt câteva sfaturi oferite de șeful IGP.
Viorel Cernăuțeanu a mai amintit că cetățenii R. Moldova, care vor participa la evenimentele publice de 9 mai, sunt obligați să respecte Legea cu privire la întruniri, potrivit căreia „este interzisă comercializarea, păstrarea, producerea și purtarea panglicilor bicolore ce reprezintă simbolul unei agresiuni”.
„Rugăm să evitați mesajele cu tentă politică și provocatoare, situațiile de conflict, mesaje care instigă la agresiune sau violență. În timpul evenimentelor, rugăm foarte mult ca cetățenii să nu poarte arme, obiecte și mijloace interzise ce pot cauza anumite riscuri celorlalte persoane. În astfel de situații, când observăm elemente de destabilizare sau de risc de securitate și ordine publică, apelați imediat Serviciul 112 sau cel mai apropiat echipaj al Poliției”, a punctat șeful IGP, Viorel Cernățeanu.
Telefonul te SPIONEAZĂ în secret: cele TREI setări ascunse pe care trebuie să le dezactivezi de urgență pentru a-ți proteja confidențialitatea
Patru morţi și peste 200 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Germania: Autoritățile R. Moldova încearcă sa afle dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”