Poliția dezminte ,,MANIPULĂRILE" Irinei Vlah, care a vrut să se lanseze în alegeri la Naslavcea, în apropierea locului unde în 2022 a cazut o RACHETĂ rusească: ,,Să nu implice Poliția în acțiuni politice, pentru a obține dividende electorale"
Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a acuzat astăzi conducerea republicii, în special pe Maia Sandu, că ar fi împiedicat-o să se lanseze în alegerile prezidențiale la Naslavcea, în apropierea locului unde în octombrie 2022 a căzut o rachetă lansată de armata lui Vladimir Putin. De cealaltă parte, Poliția a respins acuzațiile ,,manipulatoare" lansate de Vlah.
Citește și: FOTO // O RACHETĂ rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul R. Moldova, la Naslavcea. Ferestrele mai multor locuințe din localitatea de la nordul republicii au fost DISTRUSE
,,Sandu încearcă să împiedice lansarea campaniei mele! Poliția nu ne permite accesul la locul evenimentului! Astăzi, în satul Naslavcea, este planificată lansarea oficială a campaniei mele pentru alegerile prezidențiale. Evenimentul trebuia să aibă loc la platforma de observație „Inima Nistrului”. Maia, asta deja este agonie", a acuzat Vlah.
Citește și: VIDEO // Momentul în care o RECHETĂ RUSEASCĂ cade lângă o fermă din localitatea Naslavcea
Inspectoratul General de Poliție a respins acuzațiile formulate de Vlah.
,,Poliția Națională condamnă aceste acuzații, pe care le califică drept nefondate, manipulatoare și de denigrare. Poliția nu a intervenit și nu a avut nicio comunicare cu persoanele aflate acolo. Mai mult, îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că ,,ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului”.
Solicităm actorilor politici să nu folosească nejustificat imaginea Poliției, să nu implice polițiștii în acțiuni politice și să nu denigreze instituția noastră pentru a obține dividende electorale", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție.
În același timp, Poliția de Frontieră a subliniat că accesul în zona de frontieră este permis doar cu aviz prealabil.
,,De asemenea, persoanele care nu au viza de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces. Este important ca toate documentele necesare să fie prezentate la timp, pentru a evita orice inconveniențe", comunică instituția.
Poliția de Frontieră a adăugat că accesul în zonă a fost restricționat în această dimineață, deoarece au fost observate trei persoane care au trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană.
,,Imediat au fost inițiate, în comun cu omologii ucraineni, căutări operative în zona de frontieră. Accesul în zona de frontieră a fost restricționat, populația locală informată, iar patrulele Poliției de Frontieră sunt mobilizate pentru a identifica persoanele în cauză.
Referitor la acuzațiile de restricționare a accesului în zonă de către persoane din mediul politic, Poliția de Frontieră nu comentează, dar precizează că toți cetățenii sunt egali în fața legii și toate procedurile se aplică în mod egal. Respectarea legislației și a procedurilor este esențială pentru siguranța și ordinea în zona de frontieră", cităm din același comunicat al Poliției de Frontieră.
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri