„Podul de la Prut – localități înfrățite România - Republica Moldova”: Cetățenii din Basarabia, dornici de înfrățiri cu localități de peste Prut, care le aduc beneficii concrete
Reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova și-au exprimat dorința de a avea cât mai multe înfrățiri cu localități din România, în cadrul unor interviuri realizate de Ecopolitic Media SRL, în cadrul proiectului „PODUL de la Prut - Localități înfrățite România-Republica Moldova”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României.
Printre aceștia se află și primarul orașului Ștefan Vodă, Vladislav Cociu, care a declarat în cadrul proiectului implementat de de Ecopolitic Media SRL că, prin astfel de înfrățiri, și-a dorit să aducă România aici, acasă, menționând totodată și colaborarea extraordinară cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
De asemenea, Angela Ursachi, primarul localității Mateuți, raionul Rezina, a subliniat că cetățenii sunt foarte deschiși pentru noi înfrățiri, pentru noi acorduri de colaborare și a făcut un apel către primăriile din România care dispun de resurse financiare suficiente pentru a le împărtăși cu primăriile din Republica Moldova, inclusiv cu primăria satului Mateuți.
În același timp, alți primari au ținut să mulțumească localităților din România cu care sunt înfrățiți pentru sprijinul acordat, punctând beneficiile înfrățirii. Un exemplu de astfel de beneficiu a dat Veaceslav Cernat, viceprimarul orașului Ialoveni: „Suntem înfrățiți cu localitatea Tomești din județul Iași, de la a cărei administrație am beneficiat de donarea unei ambulanțe, în timp ce, din înfrățirea cu orașul Buftea din județul Ilfov, am primit 20 de biciclete pentru patru instituții de învățământ din orașul Ialoveni și un trenuleț de agrement, un cadou foarte frumos pentru distracția copiilor, îl folosim la diferite activități și copiii sunt foarte bucuroși să se plimbe cu acest trenuleț”.
Potrivit unui comunicat de presă al Ecopolitic Media, primarul a mai vorbit și despre înfrățirea cu municipiul Pașcani din județul Iași, din care Ialoveniul a obținut cărți, bani pentru diferite lucrări.
„Chiar la intrarea în orașul Ialoveni, în dreapta, avem o troiță donată de municipiul Pașcani, face parte din cartea de vizită a orașului, o donație de la frații noștri de la Pașcani”, a conchis primarul Cernat.
Edilul localității Răzeni, raionul Ialoveni, primarul Ion Crețu, a declarat că are o relație foarte bună cu primăria Măgurele din județul Ilfov, dar și alte relații de colaborare și de înfrățire cu localități precum Mogoșești și Bârnova, din județul Iași. Despre Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului României, are drept misiune elaborarea de strategii, politici, acţiuni, proiecte pentru promovarea şi consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie, care stă la baza relaţiei României cu Republica Moldova.
Interviurile pot di urmărite și pe platforme online de știri din Republica Moldova, cum ar fi deschide.md, ziarulnational.md, site-urile și paginile de Facebook ale ecopolitic.ro și pressonline.ro.
Menționăm că Ecopolitic Media SRL Este o agenție de știri din România care coordonează mai multe platforme de știri online: ecopolitic.ro; pressonline.ro; ecopoliticnews.com; sportalert.ro; newsbucuresti.ro și descoperabucurestiul.eu. Ecopolitic Media are o activitate de presă de aproape 10 ani, acreditată în România, cu o vastă experiență internă și internațională în diseminarea știrilor de interes public, doar din surse oficiale.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”