Podul de la Buțeni a intrat în reparații: Lungime de 26,5 metri, lățime de 12 metri și investiții de peste 12,3 milioane de lei
Podul de șosea situat în localitatea Buțeni, raionul Hâncești, pe drumul public G104.1 R3 - Buțeni - Molești - G104, km 5,14, se află în proces de reabilitare, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).
Până în prezent, au fost realizate lucrări de demolare a infrastructurii podului existent.
De asemenea, au fost executate lucrări de reamplasare a liniilor rețelelor de telecomunicații și confecționarea elementelor prefabricate din beton armat necesare la construcția noului pod.
Podul din Buțeni are o lungime totală de 26,5 metri, o lățime de 12 metri și dispune de două benzi de circulație, trotuare pietonale, precum și o structură de rezistență formată din șase grinzi din beton armat.
Lucrările de reconstrucție au demarat în decembrie 2024, iar termenul de finalizare este preconizat pentru sfârșitul lunii august 2025.
Valoarea totală a contractului constituie circa peste 12,335 de milioane de lei, bani alocați din Fondul rutier.
Construit în anii ‘50 a secolului XX, acest pod asigură traversarea râului Gălbinița și are o importanță majoră pentru localitate. Din cauza stării tehnice nesatisfăcătoare, circulația pe pod a fost restricționată în ultima perioadă, impunând necesitatea stringentă a reabilitării sale.
Reconstrucția acestui pod va spori siguranța rutieră, va îmbunătăți accesul în zonă și va facilita un trafic fluid și sigur, oferind condiții optime de circulație pentru participanții la trafic și toți utilizatorii drumului.
VIDEO // Mesaj TRANȘANT pentru capetele fierbinți de la Chișinău, care vor să bage R. Moldova în RĂZBOI. Recean: „Noi păstrăm pacea, dar Kremlinul vrea instalarea unei administrații proruse, care va facilitată creșterea prezenței militare a Rusiei”
Ministerul Apărării NU confirmă violarea spațiului aerian autohton de încă o rachetă rusească
Revenit de la Moscova, Krasnoselski se arată sigur că rușii vor relua „în curând” furnizarea de gaze naturale către regiunea separatistă a R. Moldova sun formă de „asistență umanitară și tehnică”