Plantele care VINDECĂ plămânii
Timpul rece, aerul poluat şi alţi factori externi sunt printre duşmanii de vază ai plămânilor. În comparaţie cu antibioticele, remediile naturale nu doar sporesc sănătatea plămânilor, dar pot vindeca infecţiile şi pot reface vătămările pulmonare.
Potrivit specialiștilor, printre cele mai bune ierburi pentru a spori sănătatea plămânilor se numără rădăcina de lemn-dulce, care înmoaie membranele mucoaselor gâtului şi în special ale plămânilor şi stomacului, în acelaşi timp curăță orice membrană mucoasă, care are nevoie de suportul sistemului imunitar.
Compuşii din rădăcina de lemn-dulce ajută la alinarea spasmelor bronhice şi blochează radicalii liberi din celule, care produc inflamațiile şi contracţia căilor respiratorii. Aceşti compuşi mai au şi efecte antibacteriene şi antivirale, şi ajută cu lupta împotriva tulpinilor (surselor) virale şi bacteriene din corp, care pot cauza infecţii pulmonare.
O altă plantă la fel de eficientă este podbalul. El curață excesul de mucus din plămâni şi bronhii. Alină membranele mucoase din plămâni, iar certătătorii au demonstrat că planta aceasta ajută în cazul astmului, diferitelor tipuri de tuşe, bronșitelor şi altor afecţiuni pulmonare. Podbalul este disponibil sub formă uscată pentru ceai, sau că extract alcoolic, cunoscut ca tinctură.
La fel de bun este şi cimbrul, şi oregano. Cimbrul luptă cu congestia pulmonară şi este utilizat că un remediu pentru probleme pulmonare, consumat încă din antichitate, iar uleiul de oregano luptă împotriva periculoasei bacterii a stafilocolului auriu, mai bine decât majoritatea tratamentelor antibiotice.
Cimbrul este cunoscut şi pentru faptul că anihilează acneea mai bine decât cremele, gelurile şi loţiunile antiacneice scumpe şi prescrise pe reţeta. Ceaiul de cimbru are puterea de a alungă şi elimina bacteriile şi virusurile.
O altă plantă vindecătoare este lobelia. Ea a fost utilizată că „astmicid” în medicina populară din munţii Apalasi. De asemenea, lobelia subţiază mucusul şi rupe congestia. În plus, stimulează glandele renale superioare să elibereze epinefrină, ca efect, aceasta relaxează căile respiratorii şi permite o respiraţie mai uşoară.
Originar din Australia, eucaliptul favorizează sănătatea respiratorie şi alină iritația gâtului. Eucaliptul este un ingredient comun în bomboanele/pastilele şi siropurile de tuse, iar eficacitatea lui se datorează unui compus numit cineola.
Un adevărat tratament pentru plămâni este şi uleiul de salvie. Frunzele texturate ale salviei emană o aromă puternică, care tratează problemele plămânilor şi afecţiunile respiratorii obişnuite. Ceaiul de salvie este un tratament tradiţional pentru durerile de gât şi tuse.
Menta şi uleiul de mentă sunt un ingredient alinător cunoscut pentru faptul că relaxează muşchii netezi ai tractului respirator şi favorizează respiraţia liberă. Mulţi oameni utilizează unguiente terapeutice pentru piept şi alţi inhalanţi ce conţin mentol, pentru a ajuta la ruperea congestiei. În plus, menta este un antioxidant şi luptă împotriva organismelor vătămătoare.
Plantele pot fi administrate sub diferite forme, ca suplimente nutritive, amestecuri de plante pentru ceai şi uleiuri gata preparate.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania