Plante care au grijă de SĂNĂTATEA rinichilor
Rinichii joacă un rol extrem de important în organism - filtrează și elimină toxinele din corp prin intermediul urinei. Rinichii „lucrează” cu alte organe ale corpului uman pentru a controla nivelul tensiunii arteriale, creșterea nivelului de globule roșii din sânge și sintetizarea vitaminei D.
Astfel, potrivit clicksanatate.ro, pentru a ne menține sănătatea rinichilor, este important să le asigurăm toți nutrienții necesari unei funcționări optime, să adoptăm un stil de viață sănătos și să ne hidratăm corespunzător.
Există, însă, și plante care curăță rinichii și stimulează eliminarea deșeurilor!
Pătrunjelul
Pătrunjelul este un puternic diuretic și elimină retenția de apă din organism. În plus, planta stimulează urinarea și contribuie la eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului urinar.
Astfel, se recomandă o cură de o săptămână cu infuzie de pătrunjel, timp în care se vor consuma două căni de ceai zilnic.
Rădăcina de păpădie
Fiind înzestrată cu puternice proprietăți diuretice, rădăcina de păpădie curăță atât ficatul, cât și rinichii. Planta ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din sânge, având și un efect de calmare a sistemului urinar.
Pentru a beneficia de toate proprietățile sale, se recomandă consumul a două căni de infuzie de păpădie zilnic, timp de o săptămână.
Hrenoasa
Această plantă este folosită pentru a dizolva și elimina pietrele la rinichi. În plus, ea are puternice proprietăți diuretice și purifică tractul urinar. Se bea o cană de infuzie dimineața, apoi alte două căni de-a lungul zilei.
Urzica
Planta stimulează curățarea rinichilor și eliminarea deșeurilor. Datorită proprietăților sale, este încurajată excreția renală și eliminarea deșeurilor metabolice. Se consumă două căni zilnic, timp de două săptămâni.
Coada-calului
Este una dintre cele mai utilizate plante pentru tratarea pietrelor la rinichi, în special în cazul pietrelor formate din acid uric, asociate de obicei și cu gută. În general, pietrele la rinichi formate din acid uric se formează atunci când excreția acidului uric în urină este scăzută.
Consumul de ceai de coada-calului de 2-3 ori pe zi poate crește producția de urină, ceea ce ajută la eliminarea pietrelor de la nivelul rinichilor sau a vezicii urinare (colelitiază) și ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor infecțiilor tractului urinar.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas șapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md